“Алфа транс” преузео газдовање каменоломом у Бистрици

ppmedia.rs 25. јануар 2018. године Друштво Коментари

Каменолом Каменолом (foto: ppmedia.rs)

Предузеће “Алфа транс” д.о.о из Пријепоља након што је 16. новембра на лицитацији дало најповољнију понуду и закупило на 10 година каменолом у Горњој Бистрици и околно земљиште према Соколови и Мокречу, укупне површине 14,03 хектара од четвртка 25. јануара и званично газдује тим простором.

Уговор о закупу потписали су са једне стране први човек општине Радосав Васиљевић и са друге стране Алмедин Ћатић, директор фирме “Алфа транс” д.о.о. Парцела која се издаје за потребе експлоатације камена и кречњака на површинском копу ,налази се у јавној својини Општине Нова Варош.

“Алфа транс” је закупила парцелу по почетној цени од 7.150 евра на годишњем нивоу, која је одређена на основу процене лиценцираног проценитеља из Београда.

– Након што сагледамо целу ситуацију и извршимо неопходан ремонт постројења кренућемо са експлоатацијом камена. Већ имамо уговорене послове тако да је готово извесно да ће каменолом радити у две смене. У плану је запошљавање од 15 до 20 људи у зависности од потребе производње. У Новој Вароши се не осећамо као странци, отворили смо пословну јединицу у тој општини тако да ће сви запослени бити пријављени ту а самим тим и сви припадајући порези и остали намети које носи пословање биће плаћани општини Нова Варош – каже директор “Алфа транса” Алмедин Ћатић.

Алмедин Ћатић директор предузећа Алфа транс доо Алмедин Ћатић директор предузећа Алфа транс доо (foto: ppmedia.rs)

За закуп каменолома било је заинтересовано и предузеће “Сложна браћа” из Дрмановића, међутим њигова пријава није била потпуна тако да тада нису учествовали на лицитацији.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.