“Алфа транс” преузео газдовање каменоломом у Бистрици

ppmedia.rs Друштво Коментари

Каменолом Каменолом (foto: ppmedia.rs)

Предузеће “Алфа транс” д.о.о из Пријепоља након што је 16. новембра на лицитацији дало најповољнију понуду и закупило на 10 година каменолом у Горњој Бистрици и околно земљиште према Соколови и Мокречу, укупне површине 14,03 хектара од четвртка 25. јануара и званично газдује тим простором.

Уговор о закупу потписали су са једне стране први човек општине Радосав Васиљевић и са друге стране Алмедин Ћатић, директор фирме “Алфа транс” д.о.о. Парцела која се издаје за потребе експлоатације камена и кречњака на површинском копу ,налази се у јавној својини Општине Нова Варош.

“Алфа транс” је закупила парцелу по почетној цени од 7.150 евра на годишњем нивоу, која је одређена на основу процене лиценцираног проценитеља из Београда.

– Након што сагледамо целу ситуацију и извршимо неопходан ремонт постројења кренућемо са експлоатацијом камена. Већ имамо уговорене послове тако да је готово извесно да ће каменолом радити у две смене. У плану је запошљавање од 15 до 20 људи у зависности од потребе производње. У Новој Вароши се не осећамо као странци, отворили смо пословну јединицу у тој општини тако да ће сви запослени бити пријављени ту а самим тим и сви припадајући порези и остали намети које носи пословање биће плаћани општини Нова Варош – каже директор “Алфа транса” Алмедин Ћатић.

Алмедин Ћатић директор предузећа Алфа транс доо Алмедин Ћатић директор предузећа Алфа транс доо (foto: ppmedia.rs)

За закуп каменолома било је заинтересовано и предузеће “Сложна браћа” из Дрмановића, међутим њигова пријава није била потпуна тако да тада нису учествовали на лицитацији.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.