Пакетићи и новчана помоћ за 83 малишана

ppmedia.rs 10. јануар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Радосна лица деце након добијених поклона (foto: Р. Поповић)

Општински центар за социјални рад је и ове године уочи божићних празника пакетићима је обрадовао малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања.

На свечаности, одржаној пре неколико дана у просторијама Дома културе, представници Центра су за 83 малишана узраста до навршених 15 година поделили пакетиће у вредности од по 800 динара, уручивши им, том приликом, и једнократну новчану помоћ у износу од по 2.500 динара. Укупна вредност поклона је близу 274.000 динара.

– Желимо да сва деца осете празничну атмосферу и бар на кратко забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да је ово симболична помоћ, да су потребе социјално угрожених много веће, али смо овим скромним даривањем хтели да пошаљемо поруку да нисте заборављени – казала је малишанима и присутним родитељима директорка Центра Јелена Лековић.

Пакетићи за социјално угрожене малишане, као и једнократна новчана помоћ, обезбеђени су из буџета општине Нова Варош за 2017. годину, а Центар их је поклонио у оквиру својих редовних годишњих активности. Локална самоуправа је, иначе, током ове године за различите видове једнократне социјалне помоћи издвојила средства од око 6 ,5 милиона динара.

Извор: ПП Медиа и Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.