Потписани уговори о стипендирању 15 студената

glaszapadnesrbije.rs 05. јануар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Oпштина Прибој)

На недавној седници Општинског већа донета је одлука да ове године сви талентовани студенти, који испуњавају услове, остваре право на стипендију.

Председник Прибоја Лазар Рвовић, угостио је и потписао уговоре са 15 талентованих студената из те општине, и изразио наду и жељу да се они врате у свој град.

Ради се о општинској стипендији која ће се исплаћивати у 10 једнаких рата, у месечном новчаном износу који одређује Општинско веће, објављено је на сајту локалне самоуправе.

Као и ранијих година, обзиром да је ово постало пракса, Рвовић је студентима пожелео успех у даљем учењу и усавршавању, исказујући наду да ће се ови млади и талентовани људи једнога дана вратити у свој град, или бар бити његови амбасадори.

Уз наду да ће ови млади људи својим ангажманом након завршених студија, помоћи својој локалној заједници, која сада помаже њих, разговарало се и о њиховим плановима за будућност. Са друге стране, од студената се чуло колико им значи један овакав вид подстицаја и мотивације за школовање, али и боље резултате.

Услов за добијање општинске стипендије за талентоване студенте, био је да права на стипендију нису остварили из буџета Србије, односно уколико испуњавају услове, да се конкретно определе за стипендију.

Стипендија за талентоване студенте додељује се без обавезе враћања, а исплаћује се у десет једнаких месечних рата, у износу од 12.000 динара.

За школску 2017/2018. годину, право на ову стипендију остварило је 15 прибојских студената, са просечном оценом изнад девет.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.