Прибојци опет одржали лекцију из хуманости: Одрекли се прославе да би сиромашна деца отишла на море

blic.rs ( В.Л.) 03. јануар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: В.Л. / РАС Србија)

У Прибоју није било организованог дочека Нове године, јер је општина наставила устаљену праксу да се буџетски новац за свечарење искористи тамо где је потребнији.

Уместо за новогодишњу журку на отвореном, за коју је издвојено 700.000 динара, тај износ преусмерен је Центру за социјални рад како би ове године 60 дечака и девојчица бесплатлно летовало у прибојском одмаралишту у Сутомору.

Овим је руководство општине на Лиму још једном остало доследно у томе да се новац за свечане прилике, из ионако танког буџета, троши за хуманитарне потребе. Претходних година Прибојци нису славили Дан општине већ су средства за ту намену искористили да унапреде здравство, помогну школство и социјално угрожену децу и болесне суграђане.

Тако су многа деца из најсиромашнијих породица први пут видела море, петоро најбољих ђака обишло је научни институт ЦЕРН, финансирано је летовање слепих и слабовидих Прибојаца, купљени су неопходни апарати за Дом здравља, а део новца усмерен је за реконструкцију дела Рехабилитационог центра у Прибојској Бањи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.