Снежана Зечевић и Ибрахим Хаџибеговић – спортисти године

zlatarinfo.rs 27. децембар 2017. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Најбољи спортисти: Вељко Чкоњевић, Снежана Зечевић, Стојна Пушичић и Ибрахим Хаџибеговић

*Спортски савез доделио признања за најбоље у 2017. години међу 400 такмичара и 17 клубова.

Одбојкашица Стојна Пушичић и играч малог фудбала Вељко Чкоњевић најуспешнији су млади спортисти, а шахисткиња Снежана Зечевић и рукометаш Ибрахим Хаџибеговић најбољи спортисти Нове Вароши у 2017. години.

За најуспешније у минулој години проглашени су и -  Омладински кошаркашки клуб „Златар“, тренер Марко Лаковић, професор физичког васпитања Данко Думић и спортски радник Душанка Ћирковић.

Dodela nagrada sportistima

Најуспешнији спортисти пореклом са територије општине Нова Варош су Ана Радовић и Немања Недовић, а тренер Љубинко Друловић. За изузетну дугогодишњу активност награђени су Милија Кутлешић и Јеврем Пуцаревић.

Њима је у уторак, на свечаности у част спорта у Дому културе,  Спортски савез уручио пехаре и дипломе  за такмичарске резултате и ангажовање на спортском пољу.

Dodela nagrada sportistima

Специјална признања СС за 2017. добили су Ермин Куртовић – за допринос у развоју спорта и рекреације жена и младих, Ана Софтић као најбољи рекреативац и Клуб малог фудбала „Златар 033“ - најмлађе спортско удружење у успону, а уручен му је и пехар за фер-плеј.

Неколико клубова слави јубилеје: Планинарско смучарско друштво „Златар“ 65 година, Стонотениски клуб „Златар“ 10, а Клуб борилачких вештина „Златар“ пет година. Лане је Фудбалски клуб „Златар“ напунио 95 година, а Скиленд „Златар“ 10 година, па су им уручена признања која су у 2016. години изостала.

Захвалнице СС добило је 13 јавних установа, председник општине Радосав Васиљевић, шест медија, међу којима је наш портал ЗлатарИнфо, фејсбук група Варошко око, и пет предузећа. Приказан је и филмски запис о активностима у минулој години.

Захвалница Спортског савеза ЗлатарИнфо порталу Захвалница за ЗлатарИнфо портал

- Спортски савез броји 17 клубова са око 400 регистрованих спортиста, који представљају наш град у нашој земљи у оквииру гранских спортова и око 400 деце, која су у школицама спортова као што су атлетика, одбојка, фуцал, фудбал, рукомет и кошарка. Управни одбор СС одлучио је коме ће припасти признања на основу предлога клубова и спортских радника - истакао је Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза.

Позивајући спортисте да воде рачуна о утрошку сваког динара, председник општине Радосав Васиљевић, рекао је да се за ову делатност издваја 0,4 одсто  буџета – 22 милиона динара и најваио да започињу припреме за изградњу стадиона на Бабића Брду.

Dodela nagrada sportistima

Спорт као школа 

- Спорт као организована активност, поред утицаја на здравље, чини нас бољим људима. У спорту су јасно дефинисана правила игре, важе једнако за све, зна се кад почиње, кад се завршава и како се постаје победник. У спорту се сваки труд препознаје и вреднује. Спорт нас учи да пуштујемо противника и време, да прихватимо пораз, да верујемо у себе, вредно тренирамо и очекујемо победу. И за мене најважније, спорт нас учи да будемо тимски играчи – истакла је др Јелена Василић, члан Управног одбора СС.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.