На Златару се тражи лежај више

zlatarinfo.rs 13. децембар 2017. године Туризам Коментари

Скијање и сунчање на Златару Скијање и сунчање на Златару (foto: Д. Гагричић)

Скоро сви лежајеви планине Златар у предстојећој зимској сезони пронашли су пут до својих гостију. Новогодишње празнике и школски распуст на планини Златар провешће многобројни домаћи и страни туристи.

Пружаоци услуга смештаја потрудили су се да направе примамљиве аранжмане боравка туриста на Златару током зимске сезоне 2017/2018, при чему су већи смештајни капацитети у понуди дали и организовану прославу Нове Године. У хотелу Панорама, за све заинтересоване госте хотела, госте других смештајних објеката и становнике Нове Вароши, организован је дочек Нове Године уз наступ клубског бенда и свечану вечеру. 

Хотел Панорама Златар Хотел Панорама Златар (foto: zlatarinfo.rs)

Очекивања су да планина Златар забележи успешну зимску туристичку сезону уз повећање броја туриста у односу на исти период претходне године што ће оправдати изузетно пожртвован рад туристичких радника на промоцији нашег краја. Сигурно је да ће многи заинтересовани гости, услед недостатка слободних лежајева остати ускраћени за дужи зимски боравак на нашој планини, али их свакако очекујемо на рекреативном скијалишту Бријежђа и у дневним посетама.

Zima na Zlataru 2016 Зима на Златару (foto: zlatarinfo.rs)

Златар дефинитивно постаје дестинација у успону у којој недостаје смештајних капацитета за све заинтересоване госте, што је сигнал општинској управи, приватном сектору и Туристичко-спортском центру „Златар“ да мора интензивирати усмерени развој дестинације и њених садржаја кроз развојне пројекте туризма и инфраструктуре.

Хотел Златарски златник Златар Хотел Златарски златник Златар (foto: zlatarinfo.rs)

Подсећања ради, у циљу унапређења услова за боравак спортиста и рекреативаца, током 2017. године, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и општинске управе Нова Варош оспособљена је мултифункционална балон хала на Златару која омогућава тренинге и утакмице у лошијим временским условима; уз сарадњу са Туристичком организацијом регије Западна Србија изграђен је атрактивни видиковац на Савиној столици; док је кроз пројекат промоције туристичких производа Златара, туристичко-спортски центар „Златар“ приступио постављању промотивних билборда и дела туристичке сигнализације на Бабића брду као и ребрендирању дестинације кроз осмишљавање јединственог промотивног материјала којим ће се ова дестинација представљати домаћим и страним туристима почев од наредне године.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.