Пораст насиља у породици

ppmedia.rs Друштво Коментари

Policija - Prijepolje (foto: ppmedia.rs)

На подручју Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши од почетка године до краја новембра евидентирано је 64 кривичних дела насиља у породици, речено је данас у Пријепољу. По подацима полиције највише починилаца регистровано је у Пријепољу, 35, у Новој Вароши 12 и у Прибоју 17, рекла је новинарима координаторака за та питања у Полицијској управи Пријепоље Ана Пузовић – Глушчевић.

Она је нагласила да је од почетка примене Закона о спречавању породичног насиља, од 1. јуна до почетка децембра ове године, полиција изрекла низ мера за сузбијање насиља у породици.

„Припадници МУП-а у Пријепољу изрекли су укупно 169 хитних мера, 112 мера забране учиниоцу да контактира жртву и прилази јој и 57 мера привременог удаљења учиниоца из стана“, рекла је она.

Додала је и да су те хитне мере учиниоци прекршили у седам случајева па им је полиција поднела прекршајне пријаве, на основу којих су прекршајни судови изрицали казне затвора.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.