Снег затрпао Полимску долину и Златар, житељи Горњих Горачића већ трећи дан без струје

ppmedia.rs 03. децембар 2017. године Друштво Коментари

Пријепоље - латили се лопате од ране зоре Пријепоље - латили се лопате од ране зоре (foto: А. Ровчанин)

У ноћи између суботе и недеље забелелели су се Полимска долина и Златарски крај. Висина снежног покривача у Пријепољу износи око 15 сантиметара у нижим деловима док је на вишим котама од знатно већи и досеже дебљину од око 40 так сантиметара. У Новој Вароши у граду снега има близу 30 сантиметара док је у планинским деловима Златара, Јавора, Муртенице он већи од пола метра. Зимске службе налазе се на терену и сви путни правци су проходни.

Према речима начелника Општинског штаба за ванредне ситуације Радивоја Бујишића упркос великој количини снега која је током ноћи пала у Новој Вароши живот се одвија нормално, све службе уредно раде свој посао и нема већих проблема.

– Све функционише нормално, уредно је снабдевање електричном енергијом, путеви се чисте према приоритетима и нема застоја у саобраћају – истиче Бујишић.

Руководилац одељења за инвестиције и јавне набавке у Новој Вароши Дејан Грбић каже да ће током дана издати налог за чишћење сеоских путева машинама у планинским деловима општине, те друмове покушавају проходним да мештани уз помоћ сеоских воза али би до краја дана требало у помоћ да стигне и механизација.

Због кварова на електромрежи поједини делови Пријепоља повремено остају без струје. Како нам је речено у погону Електродистрибуције у овом граду екипе су на терену и раде на отклањању кварова.

Пријепоље - отежано кретање пешака по снегу Пријепоље - отежано кретање пешака по снегу (foto: А. Ровчанин)

Ипак мештани из удаљених пријепољских села жале се да су без струје већ неколико дана. Старица Јованка Думић из пријепољског села Горњи Горачићи апелује и моли председника државе да помогне житељима овог краја јер његова власт у Пријепољу не окреће за њима.

-Трећи дан смо без струје а ми сељаци својим рукам а смо ископали рупе пре годину дана у које нико да постави стубове. Да се разумем ја у струју у својих 75 година верујте да би била способнија од целе дистрибуције у Пријепољу. Ја молим све новинаре да моју молбу пренесу председнику државе кога сви поштујемо и ценимо да је његова власт нас оставила без струје и пута – револтирано прича времешна Јованка Думић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.