Први у Србији: Преноси скупштине и већа Чачка доступни онлајн и на телефонима

glaszapadnesrbije.rs 02. децембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Нови портал Скупштине града Чачка skupstina.cacak.rs, данас је званично почео са радом, а председник локалног парламента Игор Трифуновић, каже да ће достављањем скупштинског материјала у електронској форми бити остварена уштеда од око 15 милиона динара, у једном мандату.

Путем портала (http://skupstina.cacak.rs/) обезбеђен је и директар пренос седница Скупштине града.

"Завршена је јавна набавка, купили смо лап-топ рачунаре за све одборнике и у току је инсталација софтвера које ће одборници моћи да користе да би преузели скупштински материјал у електронској форми. До сада се 65 одборника изјаснило да скупштински материјал жели да преузме у електронској форми, то је знатно олакшање за буџет града и значајна уштеда", рекао је Трифуновић за Глас западне Србије.

Са новог портала одборници имају могућност да преузму материјал, могу се пронаћи сва одборничка питања, као и одговори на та питања.

"Идеја је да сви материјали и све тачке дневног реда буду у електронској форми, кроз нови сајт града Чачка који ће ускоро бити пуштен у рад. Од ове седнице екеспериментално смо пустили и лајв стрим, тако да ће грађани поред директних телевизијских преноса моћи да седнице прате и путем портала. Телевизијски преноси и даље остају", истакао је Трифуновић.

Према његовим речима, ускоро ће се и седнице Градског већа директно преносити путем портала.

Власник и директор агенције Студио Но. 1 Небојша Милетић, каже да се у израду новог портала кренуло након посете премијерке Ане Брнабић Чачку, када се говорило о новим електронским услугама.

Власник и директор агенције Студио Но. 1 Небојша Милетић, фото: фејсбук Власник и директор агенције Студио Но. 1 Небојша Милетић, фото: фејсбук

"На пројекту се ради три месеца и план је био да се до почетка децембра оспособи скупштински сајт. Увелико се ради и да завршетку сајта града. Идеја је да сви подаци буду доступни на једном месту, да одборници, новинари могу преузимати скупштински материјал, а многе ствари буду доступне јавности", рекао је Милетић.

Преноси скупштине и већа Чачка доступни онлајн и на телефонима Фото: Screenshot

Он је нагласио да је Чачак 2006. године био први град у Србији који је покренуо интернет портал, а данас је опет први по новом сајту и новим иновацијама.

"Град нас је ангажовао и успели смо да уз наш труд, рад и средства урадимо све ово. Осим Чачка, овако нешто могло се видети самона порталу Скупштине Србије. Портал је прилагођен за све врсте уређаја, тако да на пример седницу Скупштине града можете гледати било где", рекао је Милетић.

Према његовим речима, крајњи циљ је да се путем новог сајта обједини наплата.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.