Златар: Трибина о медијима

zlatarinfo.rs 29. новембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Драгана Чабаркапа и професор Станко Црнобрња на трибини која је одржана у Чачку, фото: Глас западне Србије

У петак, у 17,30 сати, у сали хотела „Златарски бисери“, сучељавања - шта доноси предлог нове медијске стратегије и који су проблеми у локалним заједницама и средствима информисања?

При завршетку је израда предлога нове медијске стратегије у Србији и очекује се да ће бити готова најдаље до Нове године. Шта доноси, како ће се финансирати медији у наредном раздобљу, да ли се држава повлачи или остаје у медијима, предстоји ли социјални дијалог и какав је однос општинских и градских власти према локалним гласилима, где се јављају цензура и аутоцензура, шта су теме о којима ће се разговарати. О томе ће, на трибинама које предстоје, беседити еминентни стручњак и члан радне групе Министарства културе и информисања, професор Станко Црнобрња, и Драгана Чабаркапа, председница СИНОС-а

Овај пројекат финансира Министарства културе и информисања преко Удружења медија и медијских радника.

На трибине се позивају представници свих локалних власти и опозиције као и представници медија и медијских радника на подручју западне Србије.

,,Мислим да је ово јединствена прилика да се погледамо у очи и да поразговарамо о овако важним темама. Свима је јасно да су медији један од стубова сваке државе али, на жалост, код нас су медији и медијски радници у последњих десет година толики уништени да је последњи час да се та ситуација поправи, да се локалним гласилима и медијским радницима обезбеди опстанак кроз законске оквире које ће предложити стратегија чија је израда при крају. Локалне власти требало би да знају да им медији нису непријатељи већ да су саставни и важни део државе као и они. Биће нам драго, а можда је ово и први пут да отворено поразговарамо о свему и сигуран сам да ће то дати резултате”, казао је Гвозден Николић председник Удружења медија и медијских радника.

Трибине су заказане за петак, 1. децембра, у Чајетини у 10:30 у Библиотеци ,,Љубиша Р. Ђенић”, у Пријепољу у 14:30 у Дому културе, док ће на Златару бити одржана заједничка конференција за општине Прибој и Нова Варош и то у 17:30 у  конференцијској сали хотела ,,Златарски бисери”. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.