Зидине на Браношевцу чекају неимаре

ppmedia.rs 23. новембар 2017. године Друштво Коментари

Tržni centar na Branoševcu (foto: ppmedia.rs)

У Новој Вароши ускоро ће почети изградња савременог тржног центра који ће се простирати на површини од око 3000 метара квадратних. Инвестиција вредна 590 хиљада евра биће финасирана највећим делом од стране Европске уније.

И ако је председник општине Радосав Васиљевић потписао у Министарству финансија уговор са Европском комисијом, намењен за изградњу тржног центра на Браношевцу још крајем маја месеца, због компликоване законске процедуре изградња још увек није почела, очекује се да крене током идућег месеца односно онда када инжењери заврше пројекат за извођење радова.

Тржни центар ће се градити на Браношевцу непосредно уз магистрални пут. Пројекат који је подржао Европски ПРОГРЕС са 385 хиљада евра, предвиђа изградњу и комплетно опремање локала који ће се даље путем лицитације издавати заитересованим привредницима. Ипак, грађани поучени неким ранијим искуствима скептично гледају на најаву изградње овог бизнис центра.

– Број становника се из дана у дан у нашој општини смањује, Варош полако постаје село. Не знам коме граде тржни центар – каже један Нововарошанин не желећи да му споменемо име.

Има и оних који мисле да ће завршетак инвестиције допринети развоју туризма у општини, али и пре свега улепшати град за разлику од зидина који га руже.

– Мислим да је изградња тржног центра добар потез. Напокон да се решимо зидина са којима се туристи сретну пре него што стигну на Златар – прича једна Нововарошанка.

Унапређење привреде, посебно приватног предузетништва, као и привлачење инвеститора приоритети су руководства које управља градом подно Златара. Председник општине Радосав Васиљевић каже да је извођач радова за изградњу тржног центра изабран и да ће бити уведен у посао чим стигне пројекат за извођење радова, а он би требало да буде завршен пре краја овог месеца.

Председник општине Нова Варош Радoсав Васиљевић, Председник општине Нова Варош Радoсав Васиљевић, (foto: Глас Западне Србије)

– У том пројекту мора да постоји све, да се прецизира шта ће бити уграђено, од темеља па до крова. Тачно се мора знати који ће паркет бити уграђен, столарија, плафон и буквално сви други детаљи. Пројекат би требало да буде завршен за неколико дана и чим стигне увешћемо извођача радова у посао – уверава први човек општине Радосав Васиљевић и додаје да се новац намењен изградњи тржног центра налази на општинском рачуну.

Након комплетне реализације овог пројекта који би требало да буде завршен у року од 18 месеци до посла ће доћи око 60 Нововарошана.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.