Чкиље сијалице, прегоревају замрзивачи

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. новембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Слаб напон, чести кварови и лоше одржавање мреже – најчешће примедбе мештана Вилова

У петицији ЕПС-у и властима мештани и викендаши из засеока Пуљци и Брајковица у селу Вилови поручили: „Нашем стрпљењу је дошао крај и небригу Електродистрибуције нећемо више да трпимо, па ћемо правду тражити на суду.

Мештани засеока Пуљци и Брајковица у селу Вилови  потписују петицију, коју су насловили ЕПС-у у Београду и електродистрибуцијама у Краљеву, Ужицу и Новој Вароши,  те председнику општине Нова Варош, а упутили су је и новинским, радио и ТВ кућама.

Писмо у коме  мештани и викендаши на левој обали Златарског језера  траже да им се  омогући нормално напајање електричном енергијом,  преносимо у целини:

- Ми доле потписани грађани који поседујемо домаћинства и стамбене објекте у селу Вилови, општина Нова Варош, који се напајају са трафо-станице у Каплановићима, у близини цркве у Виловима, изражавамо дубоко незадовољство квалитетом електичне струје коју испоручујете нашим домаћинствима. Овај проблем траје не само годинама, већ деценијама, практично од увођења електричне струје.

Чкиље сијалице, прегоревају замрзивачи

Годинама трпимо велику штету јер плаћамо нешто што не добијамо.  Лош квалитет струје, недовољног напона, који по повременим нашим мерењима не достиже ни 110 волти, нам умногоме смањује квалитет живота и чини да се осећамо грађанима другог реда. Овим је непосредно  погођено око 30 домаћинстава на краку линије према Пуљцима и око 20 домаћинстава на краку према Брајковици,  укупно преко 150 становника. 

Чкиље сијалице, прегоревају замрзивачи

Наши апарати за домаћинство  не могу нормално да раде због лошег напона струје, те се често кваре и прегоревају.Такође  ни разни други алати који су нам свакодневно потребни, као што су мешалице за бетон, бушилице, брусилице, моторне тестере на струју и слично не могу нормално да раде, а  и обичне сијалице чкиље слабије од петролејке. Посебан проблем представља отежан рад музилица за млеко,што директно подрива нашу егзистенцију.  

Чкиље сијалице, прегоревају замрзивачи

         Обавештавамо вас да је нашем стрпљењу дошао крај и овакав терор и небригу од стране Електродистрибуције нећемо више да трпимо. Oбзиром да наше вишегодишње  усмене молбе и вапаје нисте озбиљно схватали, а добро знамо да сте  упознати са њима, молимо вас да овога пута, коначно, покажете разумевање и урадите оно што сте дужни да урадите и што је  требало већ давно да урадите, тј. да изнађете техничке могућности и коначно подигнете напон струје у нашој електро мрежи до оног нивоа који редовно плаћамо.

Чкиље сијалице, прегоревају замрзивачи

        Taкoђе, улажемо примедбу на лоше одржавање ел.линије, неажурну замену бандера, /рупе морамо сами да копамо/,  споро отклањање насталих кварова, честе нестанке струје и појединих фаза и слично.

  Ако се и овога пута оглушите о наше оправдане и људске захтеве, обавештавамо вас да ћемо наша права потражити судским путем.

         Напомена: Oво је један од немалих проблема, између осталих, који доприносе одласку младих са села и из ових крајева.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.