Поводом Дана општине новчане награде за 65 најбољих студената и средњошколаца

glaszapadnesrbije.rs 01. новембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Општина Нова Варош, фото: Глас западне Србије

Општина Нова Варош 1. новембра прославља свој празник Дан општине, који се обележава у славу и част ратника Јаворске бригаде Српске војске која је 1. новембра 1912. године, у Првом балканском рату, овај крај ослободила од петовековног ропства Отоманског царства.

Из локалне самоуправе кажу да приводе крају припреме за обележавање Дана општине и да ће тим поводом бити уприличено низ културно спортских догађаја, док ће централна прослава, свечана академија бити одржана у Дому културе од 18 часова.

Председник општине Радосав Васиљевић истиче да ће и ове године бити подељене захвалнице и признања најистакнутијим суграђанима, али и онима који су на било који начин унапредили развој нововарошког краја.

“Ове године наградићемо укупно 65 најбољих средњошколаца и студената. Они ће добити новчане награде у износу од 25 000 за студенте и 10 000 динара за средњошколце”, казао је Васиљевић за Глас западне Србије.

Први човек општине Нова Варош такође је истакао да ће бити уручена признања и заслужним грађанима који су дали значајн допринос у развоју својих села.

“Признање ће добити Бисенија Љујић за развој села Гобате у МЗ Бистрица и Драган Нијемчевић за значајан допринос у побољшању услова живота у селу Дебеља у МЗ Божетићи”, истиче Васиљевић.

Захвалнице су, каже намењене и генералном секретару председника Србије Николи Селаковићу, министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љјићу, министарки без портфеља задуженој за демографију и популациону политику Славици Ђукић Дејановић и министру војске Александру Вулину.

“Свако од њих је у свом домену помогао развој општине значајним новчаним износима које су определи за пројекте како би помогли нашу општину. Такође у питању су и бројни други видови помоћи што нам је у тешким тренутцима за нашу општину много значило”, нагласио је Васиљевић.

У општини подно Златара нису заборавили ни генерале Војске Србије Вељка Кузмановића из Краљева и Милосава Симовића из Ниша који су им притекли у помоћ са механизацијом када је било најпотебније.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.