Симпозијум о задругама

Д. Гагричић Друштво Коментари

Ново српско задругарство - кључна тема скупа Ново српско задругарство - кључна тема скупа (foto: Д. Гагричић)

У Пријепољу се од 26. до 28. октобра одржава 28. симпозијум „Сеоски дани Сретена Вукосављевића“.

У  организацији пријепољског Дому културе од 26. до 28. октобра одржаће се 28. симпозијум „Сеоски дани Сретена Вукосављевића“.

Скуп је посвећен задругарству, па ће више научних радника из Новог Сада, Београда и Подгорице поднети саопштења о данашњем пољопривредном задругарству у Србији и у свету. Неколико локалних хроничара подсетиће на оснивање сељачких радних задруга у Пријепољу и Сјеници, а  биће и речи о задрузи или великој кући као облику организованог живљења код  Срба.

Симпозијум се, са прекидима,  годинама одржава у спомен на Сретена Вукосављевића (1881-1960), Пријепољца, социолога, професора Београдског универзитета, политичара, својевремено министра задуженог за колонизацију и аутора књига  - „Историја сељачког друштва“, „Организовање сељачке земљишне својине“ и других.

Програм скупа

Програм симпозијума


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.