Почело прикупљање потписа за увођење казне доживотног затвора

tanjug.rs Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У четрдесетак градова Србије почиње прикупљање потписа за измену кривичног закона, односно увођење доживотне робије за убице и силоватеље деце, малолетника и трудница.

Иницијативу је покренула Фондација Тијане Јурић, а да би измене ушле у скупштинску процедуру, потребно је скупити најмање 30.000 потписа у року од недељу дана.

Акција почиње данас у Суботици у родном граду Тијане Јурић, а представник Фондације Игор Јурић рекао је да ће прикупљање потписа бити организовано у више од 40 градова Србије, измеду осталих у Ваљеву, Чачку, Новом Саду, Ужицу, Београду.

"Огромна је заинтересованост. Више од 2.000 мајки је желело да волонтира. И да скупштина ово не схвати озбиљно, ово ће ми бити част да радим. Ово није политичко и верско питање, већ морамо да докажемо да су нам деца најбитнија", истакао је Јурић за РТС.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.