Ножем насрнуо на техничара, докторку вербално вређао

ppmedia.rs 22. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija / ppmedia.rs

Пацијент Вељко М. у суботу ујутру ушао је у просторије Хитне помоћи и вербално напао докторку Ивану Пајовић а затим је ножем насрнуо на техничара Амела Балију покушавши да га убоде у стомак упутивши му низ увреда на верској основи. Спретном реакцијом Балија је избегао напад а затим се закључао у собу за техничаре. Полиција је брзо стигла, на ходнику савладала нападача и ставила му лисице на руке.

Поред тога што пружају помоћ најугроженијим грађанима током двадесетчетири часа дневно како у својим просторијама тако и на терену лекари, медицинске сестре и техничари неретко стрепе и за свој живот. Док су се спремали да крену на интервенцију и изађу на терен, у суботу ујутру дежурна екипа хитне помоћи преживела је прави пакао где пуком срећом нико није повређен.

– Чуо сам телефонски позив за помоћ и како доткорка Пајовић разговара и даје савет угроженом пацијенту, док је она причала у ординацију је ушао пацијент Вељко, којег смо познавали од раније сео на кревт и упутио низ погрдних критика на изглед докторке. Након што је угледао мене, устао је и казао где си ти Турчине имам нешто за тебе, затим је подигао дуксерицу извадио нож и кренуо да ме убоде у стомак. Ухватио сам га за руку, после чега је он почео да хистерише и виче а ја сам утрчао у собу за техничаре и закључао се. Са друге стране врата чуле су се претње да ће ме заклати и најгоре националистичке увреде – уплашено каже Амел Балија.

др. Ивана Пајовић, др. Омер Иглица, техничари Александар Драшковић и Амел Балија  седи Душан Рековић др. Ивана Пајовић, др. Омер Иглица, техничари Александар Драшковић и Амел Балија седи Душан Рековић (foto: ppmedia.rs)

Иначе ово није први пут да запослени у служби Хитне помоћи преживљајају нападе, међутим о њима се у јавности се не говори, рекао нам је техничар Александар Драшковић.

Служба хитне помоћи послује у склопу Дома здравља у Пријепољу и изузев портира који се налази на улазним вратима нема службу обезбеђења.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.