Сахрањен нападач, писмо није открило мотив крвавог пира

novosti.rs ( А.Ровчанин ) 21. октобар 2017. године Друштво Коментари

Раденко Тришовић кренуо је у крвави пир у месту Суво Поље у Прибојској Бањи Раденко Тришовић кренуо је у крвави пир у месту Суво Поље у Прибојској Бањи (foto: А. Ровчанин)

Шок у Сувом Пољу након што је Раденко Тришовић ранио четворо, па се убио. Министарство спроводи ванредни надзор у Центру за социјални рад.

Зашто  је Раденко Тришовић (63), пре два дана у Сувом Пољу код Прибојске Бање, тешко повредио бившу супругу Милијану Тришовић (60), њену сестру Дану Ракетић (63), мајку Дринку Вакиревић (80) и свог пашенога Радојка Ракетића (63), остаје мистерија. Раденко се након злочина обесио, а полиција је у његовом дому пронашла опроштајно писмо, које не открива мотиве крвавог пира.

У међувремену, Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања спроводи ванредан надзор у прибојском Центру за социјални рад.

Комшија Радојко Раковић каже да је одлично познавао породицу Тришовић, те да још не може да верује шта се десило и која је невоља натерала Раденка да посегне за оружјем, а касније и себи да пресуди.

- Био је миран и тих човек, готово да сам га сваки дан виђао. Његова бивша супруга је радила као наставница руског језика, увек је била спремна да помогне свима у селу, не знам шта му је ово требало да уради - у чуду каже Радојко.

У кући Раденка Тришовића након увиђаја који су спровели припадници МУП ПУ Пријепоље пронађено је опроштајно писмо. Како сазнајемо, у њему се не наводе мотиви и разлози за оно што је учинио већ је само најавио своје самоубиство.

У прибојски Центар за социјални рад стигли су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, где обављају ванредан инспекцијски надзор ове установе. Директор Центра за социјални рад Зоран Полић каже да овој установи, у последњих годину дана, нико од фамилије није пријављивао Раденка за насиље у породици.

- Код нас су дошли представници министарства и обављају једну врсту надзора. Током задњих 12 месеци нико од чланова породице није контактирао са нама. То се дешавало у ранијим годинама када је супруга Милијана пријављивала Раденка, међутим након разговора обављених са њим несугласице би споразумно и мирно решавали - истиче Полић.

Повређени током крвавог пира Раденка Тришовића нису животно угрожени. Пашеног нападача Радојко Ракетић задобио је прострелну рану ватреним оружјем, а после збрињавања у ужичкој болници његово стање је стабилно.

 Ракетић се, као и бивша супруга нападача Миљана Тришовић, налази на Одељењу интензивне неге у Ужицу. Она је задобила један убод ножем и опоравља се од тешких повреда - објаснила је Данијела Васиљевић, портпарол Здравственог центра Ужице.

Остали повређени, свастика нападача Дана Ракетић и ташта Дринка Вакиревић, због посекотина су збринути у прибојској болници.

Сахрањен на сеоском гробљу

Убица  Раденко Тришовић сахрањен је у петак на гробљу у Сувом Пољу. Место где ће почивати недалеко је од куће у којој је починио крвави пир, односно где се обесио.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.