Шумари крпе путеве

ppmedia.rs 14. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Након дугогодишње експлоатације шума дошло је до оштећења многих путних праваца у планинским пределима Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја. Како би донекле ублажили недаће житеља који живе у селима где су путеви претрпели највећа оштећења ЈП Србијашуме ШГ Пријепоље последње сунчане дане користи је за ревитализацију једног дела уништених друмова у ове три општине каже директор ШГ Пријепоље Никола Јелић.

– Ако не можемо асфалт да крпимо јер по закону немамо право на то онда можемо да санирамо оштећене путеве. Извлачење грађе, затим снег и киша уништавају друмове због тога смо решели да то санирамо. Урадили смо више путних праваца ове јесени. Саниран је пут у Смудиногама у дужини од 5 километара, та домаћинства су напросто била одсечена од света пуштањем језера Кокин Брод. Недавно смо завршили санацију пута у Бабинама који спаја општине Пријепоље и Прибој у дужини од око 3 километра. Такође урадили смо пут који води од цркве на Златару према Трипковића кућама где се налази велико викенд насеље, дужина санираног пута је 2,5 километара – истиче Јелић.

директор Србијашума ШГ Пријепоље, Никола Јелић директор Србијашума ШГ Пријепоље, Никола Јелић (foto: ppmedia.rs)

Он каже да је у току израда плана радова за идућу годину.

– Као ЈП у обавези смо да до краја октобра пошаљемо план рада за наредну годину Влади Србије на усвајање. Ми ћемо сасвим сигурно бити сервис локалним самоуправама, упутио сам писмо свим председницима општина и састао се са њима како би се договорили око удруживања средстава и одређивања приоритетних планова рада на санацији путева, све то у законским оквирима – додаје Никола Јелић.

Један од санираних сеских путева на подручију општине Нова Варош Један од санираних сеских путева на подручију општине Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.