Пурић: Градићемо на Златару па нека ме хапсе, годину дана чекам дозволу

glaszapadnesrbije.rs 12. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Власник предузећа ,,Сложна браћа” и хотела ,,Златарски бисери", Војко Пурић, фото: Глас западне Србије

Полагањем камена темељца новог хотела на Златару свечано је обележен почетак градње, али овај објекат нема грађевинску дозволу иако је захтев поднет пре годину дана.

Власник предузећа “Сложна браћа” у оквиру кога је и нови хотел Војко Пурић сумња да се у све умешала политика.

,,За овај хотел чију смо градњу данас започели чекали смо данима дозволу и још је нисмо добили. Мислим да локална самоуправа каска за привредницима и да немају довољно слуха за развој привреде. Годину дана чекам грађевинску дозволу, ја сам решио да радим, нека ме ухапси ко хоће”, изричит је Пурић.

Он каже да не зна шта је разлог толиком чекању, али и да је у све то умешана политика 

,,Посао политичара је да помогну привредницима а не да им одмажу. Ја сам привредник пуних 40 година и одлучио сам да улажем у свој родни крај, самим тим помажем и развој општине”, казао је он.

Јелић: Понекад је држава и локална самоуправа трома

Председник СО Нова Варош Никола Јелић каже да је општина још пре три године, за време претходне власти препознала развој туризма као мотор развоја овог краја. 

Он је истакао да су на Златар долазили многи инвеститори, али да локална самоуправа није могла да им изађе у сусрет због претходног регулационог плана самога града и туристичког комплекса Златар. 

,,Сваки јавни увид носи нове промене и за издавање дозвола се доста чега. Схватам и Пурића, ми смо планински град и грађевинска сезона кратко траје. Понекад је држава и локална самоуправа трома, притом не спирам одговорност са себе, јер понекад је живот пречи од неких папира”, рекао је Јелић.  

Он је додао да је његова жеља да сви граде, јер кад буде било много хотела, биће перспективе и за пољопривреднике који ће имати где да продају своје производе, а отвориће се и нова радна места. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.