Насрнуо "друг" на друга

novosti.rs ( A. Ровчанин ) 23. септембар 2017. године Друштво Коментари

Инцидент -  Школа “Бошко Буха” Инцидент - Школа “Бошко Буха” (foto: А. Ровчанин)

У ош “Бошко Буха” из Ивања ученика Е. К. (14) претукао вршњак А. Д. Мајка упозоравала на претње. Директор није ништа предузео.

Ученик осмог разреда Основне школе “Бошко Буха” из Ивања Е. К. (14) лакше је повређен пошто је на њега насрнуо друг из одељења А. Д. и задао му више удараца у главу и врат. Инцидент се догодио у школском дворишту пред почетак наставе наочиглед бројних ђака. Због болова малишан је у пратњи родитеља превезен у Општу боницу где је задржан на дечјем одељењу.

Мајка повређеног ученика Едита Кукуљац каже да ово није први пут да на њеног сина насрће друг из разреда, те да је само два дана пре него што се догодио немио догађај упозорила директора школе Славишу Јањушевића да страхује за безбедност свог детета којем константно прети друг из разреда. Ипак то њено упозорење није на прави начин схваћено, а директор школе, како она тврди, није предузео ништа да то спречи. Цео случај испитаће полиција и надлежни државни органи на основу кривичне пријаве поднесене против директора школе и ученика који је повредио друга из разреда.

- Десетак пута обраћала сам се директору и указивала да ми дете кући долази узменирено и уплашено, међутим он је увек на исти начин одговарао: “Завршићу ја то, средиће се све”. Напоменула сам му да ученик који је насрнуо на моје дете у школу носи нож и да то сви знају. Сугерисала сам да дете претресе или да позове полицију да то уради, али је све било узалудно - уплашено прича Едита и додаје да њен син, иако је изашао из болнице, због страха да се напад опет не догоди, није кренуо у школу.

Забринута,  Едита Кукуљац, мајка повређеног Забринута, Едита Кукуљац, мајка повређеног

Разредни старешина Вељко Думић каже да је дечак који је насрнуо на Е. К. и раније правио проблеме због којих је имао смањену оцену из владања, те да је он предузео све што је било у његовој моћи да до инцидента не дође. Такође, наглашава да је упозоравао директора школе да један ђак целом одељењу прави неприлике и да постоји бојазан да он направи проблем већих размера, међутим директор је преко тога олако прелазио.

Владање

Директор  школе у Ивању Славиша Јањушевић је у кратком телефонском разговору казао да је цео случај пријављен надлежним државним органима као и просветној инспекцији која ће испитати шта се догодило. Исто тако истиче и да ће бити смањена оцена из владања свима који су учествовали у инциденту.

Смирен  Славиша Јањушевић,  директор школе у Ивању Смирен Славиша Јањушевић, директор школе у Ивању

Родитељски састанак

Како  сазнајемо, разредни старешина је заказао ванредни родитељски састанак и седницу одељенског већа, јер је већина родитеља уплашена, након свега што се десило, за безбедност своје деце. Повређени ученик не иде на наставу и тако ће остати до даљег, према тврдњама мајке.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.