Напредњаци уместо демократа

ppmedia.rs ( A.P) 19. септембар 2017. године Политика Коментари

Детаљ са скупштине на којој је дошло до треће промене власти у Новој Вароши Детаљ са скупштине на којој је дошло до треће промене власти у Новој Вароши (foto: ppmedia.rs)

Ранији договор ГГ “Нови људи за Нову Варош” и Српске напредне странке имплементиран је на седници локалног парламента, па су тако напредњаци тачно након годину дана проведених у опозицији поново постали део владајуће већине заједно са Санџачком демократском партијом, ПУПС-ом и Новом Србијом док су у опозицију прешли Демократска странка, Двери и једна независна одборница. Новоформирана скупштинска већина броји 20 одборника од укупно 27 колико има овај скупштински дом.

Оно што је најављено недавно на конференцији за медије приликом посете Новој Вароши председника Извршног одбора Српске напредне странке Дарка Глишића да је постигнут договор напредњака са челним људима ГГ “Нови људи за Нову Варош” око повратка на власт ове странке на првом скупштинском засесању спроведен је у дело. Па је тако на место заменика председника општине уместо Славише Пурића (ДС) изабран Бранко Бјелић (СНС), такође промењено је пет од укупно једанаест чалнова Општинског већа. Први човек општине Радосав Васиљевић каже да је у протеклих годину дана има добру сарадњу са сада већ бившим коалиционим партенерима демократама и дверима, а разлоге промене види у бржем напретку и развоју општине за шта је била неопходна помоћ напредњака и републичке власти.

Радослав Васиљевић, председник општине Нова Варош Радослав Васиљевић, председник општине Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

– Тачно је да смо се борили у кампањи против Српске напредне странке али против не против Александра Вучића, Николе Селаковића и Дарка Глишића већ против овдашњих напредњака. Истина је да је у нашем граду Српска напредна странка радила лоше, међутим они су признали сада те грешке и распуштен им је одбор, а тренер који их је водио лоше је разрешен – истиче Васиљевић и додаје да очекује сада већу помоћ са републичког нивоа.

Славиша Пурић, смењени потпредседник општине  Нова Варош Славиша Пурић, смењени потпредседник општине Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

Бивши потпредседник општине Славиша Пурић сматра да ако је до промене морало да дође онда је то требало да се деси тек после нових локалних избора. Он сматра да су грађани на протеклим изборима дајући поверење Демократској странци и Групи грађана фактички гласали за промене те да су сада изневерени због оваквог расплета.

Бранко Бјелић , новопостављени  заменик председника  општине Нова Варош Бранко Бјелић , новопостављени заменик председника општине Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

Након што је пре годину дана смењен са места председника општине Бранко Бјелић се опет враћа у сам врх извршне власти, овога пута на место заменика председника општине.

Одборници су од 11 чланова Општинског већа разрешили пет: Дејана Млађеновића, Марију Недовић, Марка Попадића, Миленка Радишића и Борка Чкоњевића.Tајним гласањем за нове већнике изабрани су: Милорад Маријановић, Новак Крстић, Томислав Илић, Снежана Кнежевић и Синиша Јелић.

Смене и постављења, тајним гласањем на Скупштини Смене и постављења, тајним гласањем на Скупштини (foto: ppmedia.rs)

Од одржавања локалних избора у Новој Вароши прошло је око 18 месеци. Прва власт која је након избора формирана задржала се нешто више од сто дана, друга је функционисала тачно 365 дана, трећој је први радни дан прошао а до када ће опстати са сигурношћу нико није могао да каже.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.