Киша, мештани и ватрогасци угасили пожар у Сеништима код Нове Вароши

ppmedia.rs 11. септембар 2017. године Друштво Коментари

Pozar u  Seništima (foto: ppmedia.rs)

Пожар који је током поподнева букнуо у селу Сеништа близу Нове Вароши, угашен је захваљујући брзој реакцији мештана, ватрогасне јединице али и киши која је кочела да пада у Новој Вароши. Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Радивоје Бујишић каже да је ватра захватила око 20 хектара високе и ниске шуме и траве те да се брзо ширила.

– Правовременом реакцијом мештана Сеништа, Војске и ватрогасаца пожар је угашен. На сву срећу па је и киша јаким интензитетом почела да пада што је у многоме олакшало гашење. Да није било атмосферских падавина готово извесно је да би смо били принуђени да затражимо помоћ из ваздуха и да хеликоптере због неприступачног подручија позовемо у помоћ – у даху прича Бујишић.

Гашење пожара отежавао је и јак ветар који је дувао на овом подручју. Пожар и ако је био великих размера није угрозио животе људи и објекте за становање.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.