Народ обнавља Цркву у Штиткову

Раде Прелић 04. септембар 2017. године Друштво Коментари

Народ обнавља Цркву у Штиткову Храм св. Благовештање у селу Штитково (foto: Раде Прелић)

Највећи и највреднији радови на сакралним објектима у Епархији Милешевској у 2017.години изводе се на обнови Храма св. Благовештање у селу Штитково.

До сада је за обнову утрошено више од седам милиона динара, скупљених од 400 приложника, у износима од хиљаду до два нилиона динара. Радује што је међу приложницима и десетак Бошњака односно муслимана.

Народ обнавља Цркву у Штиткову

По речима Војина Вучићевића из Одбора за обнову Храма, највише средстава је утрошено за хоризонтално пресецање влаге и за нови кров од бакарног лима, око три милиона динара.

Народ обнавља Цркву у Штиткову

Увелико је реализована обнова, али не и завршена, због недостатка финансијских средстава објашњава Вучићевић и наглашава да је доста остало незавршено, пре свега израда тротоара, обнова иконостаса, изградња дотрајалог звоника, подзида обале око цркве настале одкопом земље коју је вода наносила више од сто година и дренажа као и одвод атмосверских вода.

Народ обнавља Цркву у Штиткову

Народ обнавља Цркву у Штиткову

Радови се настављају зависно од прикупљених средстава, додаје Вучићевић.

Свако ко жели да буде приложник за обнову Храма и да уђе у Монографију Штиткова и обнове Храма прилог може уплатити на текући рачун 160 - 448130 - 09 - Црквена православна општина Штитково.

Народ обнавља Цркву у Штиткову

С обзиром да степен обнове допушта да Храм буде освештан, то ће се и догодити на Малу Госпојину 21. септембра ове године, са почетком у 9.00 часова.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.