Зараде у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши знатно ниже од републичких

ppmedia.rs 15. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo web-tribune.com

На основу података Републичког завода за статистику просечна јунска зарада у Новој Вароши износила је 36.462, у Пријепољу 33.584 динара а у Прибоју 33.488 динана, што је знатно ниже у односу на републички просек

Просечне зараде исплаћене у јуну у санџачким општинама кретале су се измедју око 33.500 динара до нешто мање од 39.000 динара, што је за око 10.000 динара мање од просека плата на нивоу Србије. У односу на претходни месец то је номинално више за 4,6 а реално за 4,4 одсто.

Просечна зарада без пореза и доприноса у Србији, исплаћена у јуну ове године износила је 49.238 динара што је номинално за 4,5 одсто а реално за 4,3 одсто више него претходног месеца, саопштио је Републички завод за статитистику.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.