Центар за социјални рад 7 месеци без лифта

ppmedia.rs 10. август 2017. године Друштво Коментари

Неисправан лифт мучи кориснике Центра за социјани рад Неисправан лифт мучи кориснике Центра за социјани рад (foto: ppmedia.rs)

Лифт у згради где се налази Центар за социјални рад у Новој Вароши не ради већ седам месеци. Просторије су на четвртом спрату, па је корисницима услуга центра отежан приступ. Иако су корисници центра и многа лица која су стара или се тешко крећу, оспособљавање лифта и даље није приоритет за пријепољски Основни суд који би требало да се стара о исправности лифта.

Осамдесетдвогодишњи Милисав Кузељевић из нововарошког села Негбина због болести и година отежано се креће, међутим по породични документ морао је доћи до Центра за социјални рад. Он каже да се до 4 спрата, где се центар налази, одмарао више пута те да му је добрих двадесет минута требало да стигне до њих.

– Ово је страшно, лифт не ради, о нама старима нико не води рачуна да ли можемо да се дођемо до врха зграде – задихано прича Милисав и додаје да је за њега лакши део пута био стићи до града из села удаљеног 15 – так километара од Нове Вароши него изаћи до 4 спрата Центра за социјални рад.

Милисав Кузељевић (82) из Негбине Милисав Кузељевић (82) из Негбине (foto: ppmedia.rs)

Поред Центра за социјални рад своје просторије у овој згради има и Национална служба за запошљавање, Служба за катастар непокретности и Основни суд из Пријепоља који би на основу потписаног Споразума о учешћу плаћања трошкова одржавања лифта требало да брине о његовој исправности.

И ако сваког месеца суду уредно плаћају трошкове одржавања лифта он не ради, па тако сви они који долазе у поменуте институције морају степеницама до њих, што у врелим летњим данима није пријатно, нарочито за старе.

Јелена Лековић директорка Центра за социјани рад Јелена Лековић директорка Центра за социјани рад (foto: ppmedia.rs)

Центар за социјални рад има више од 1800 корисника, а његова врата свакодневно отвори неколико десетина корисника. Директорка ове установе Јелена Лековић каже да се више пута писмено и усмено обраћала председнику пријепољског Основног суда са молбом да отклони квар међутим узалудна су била сва обећања.

– Сваки пут сам добијала бледо обећање да ће се проблем решити, уз констатацију да они имају прече послове од тога – тврди Јелена и додаје да потпуно разуме стара лица која свекодневно негодују међутим да она није кадра да реши тај проблем.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.