У Прибоју и Пријепољу највећа миграција становништва

ppmedia.rs 04. јул 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Нови Пазар је једини санџачки град у који се током прошле године доселило више становника других градова Србије него што их је отишло да живи у неки од других градова наше земље, показују подаци Републичког завода за статистику.

 Према подацима о унутрашњим миграцијама, у овај град су се током 2016. године доселиле 553 особе, а напустило га је њих 365, па је на основу тога број становника у Новом Пазару током прошле године порастао за 188.

У преосталих пет санџачких општина бележи се негативан миграциони салдо, а најгора ситуација је у Прибоју из којег се прошле године одселило 410 становника. Ништа боља ситуација није ни у Пријепољу које је напустило 381 и Тутину из којег се одселило 328 становника.

Током 2016. године из Сјенице се одселило 263 становника, а Нове Вароши 252.

У истом периоду, нити у једну од ових општина се није доселило више од 153 особе, колико их је дошло да живи у Пријепоље.

У Прибој се доселило 136 бивших становника других градова Србије, Тутин и Сјеницу по 116, а у Нову Варош тек 101.

Према подацима Републичког завода за статистику, позитиван миграциони салдо забележен је у 41 граду у Србији, док је у 128 он био негативан.

Највише досељеника у прошлој години забележено је у Београду и Новом Саду, а највише њих се одселило из Крушевца, Ужица, Краљева и Лесковца.

Извор: радио сто плус Н. Кочовић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš priboj prijepolje novi pazar rzs migracija stanovništva


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.