Земља прогутала овцу

glaszapadnesrbije.rs 04. јул 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo "Бездан" у сред ливаде Драгише Главоњића, фото: scan

Бистричке Гобате не памте ништа слично. На Брду се изненада отворила земља и прогутала овцу и јагње, а мештани само нагађају о узроцима.

Провалија која се пре десетак дана појавила на имању Милана Главоњића дубока је око четири, а у пречнику има скоро два метра.

,,Као и сваки дан и то јутро сам истим путем потерао овце на пашу. На око тридесетак метара испред мене, изненада нестали су овца и јагње, као да их је земља прогутала. Када сам пришао и видео амбис који се отворио нисам могао да верујем. Од велике траве се није видела рупа па сва срећа да у њу није још неко упао”, каже мештанин Милосав Млађеновић.

На срећу овца и јагње су преживели пад у провалију, али њихово спашавање није ишло ни мало лако.

,,Једино се комшија Дејан Главоњић одважио да сиђе и да уз мердевине из амбиса изнесе овцу и јагње”, каже Млађеновић.

На двадесетак метара ниже од “бездана” је извор који су мештан давно каптирали и одвели кућама. Они претпостављају да би обилне кише могле да буду узрок необичне појаве.

,,Пар дана је на дну провалије било доста воде али је и она нестала, а није нам јасно ни где се дела толика земља. Годинама користим имање на коме се отворио бездан, али никада пре нисам примето ништа необично”, каже мештанин Драгиша Главоњић.

Извор: Варошке новине, Ж.Д.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

provalija ovca gobate provalija progutala ovcu


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.