Поклонили школи опрему за едукативно игралиште

glaszapadnesrbije.rs 03. јул 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo ОШ " Кнезова Рашковића" - Божетићи (foto: Сајт школе)

Хуманитарна организација „Ствар срца“ из Швајцарске поклонила је школи у Божетићима опрему и справе за едукативно дечје игралиште, које је прво овог типа на подручју нововарошке општине.

Игралиште изграђено односно опремљено на централном делу школског дворишта несвакидашњи је пример терена за учење и игру. Осмишљено је као ризница игре и знања у природном амбијенту, а примерено је дечјем узрасту. Ова несвакидашња играоница на отвореном оплемењена је и инфо-таблама које ће основцима и посетиоцима омогућити да сазнају нешто више о културно-историјским знаменитостима и специфичностима овог дела Старог Влаха.

“Сви бисмо требали да знамо нешто више о свом пореклу и завичају. Да се њима поносимо и чувамо их. Такве вредности би требало да усађујемо младим нараштајима. Управо је то била порука и око 70 уметника из дијаспоре, углавном са подручја Швајцарске, који су захваљујући својим креативним решењима и таленту сјајно идејно осмислил ово несвакидашње дечје игралиште. Међу њима су и „Богородични хор“, КУД „Слога“ из Цириха и Трубачки оркестар „Никитовић“, каже Веселинка Топаловић, представница Удружења „Ствар срца“.

Ова организација, иначе, свој вишегодишњи рад базира на добровољној основи и хуманитарним активностима, нарочито оним усмереним ка деци и младима, а један од приоритета је и повезивање друштва са сличним удружењима, институцијама, установама и појединцима из Србије.

На необичном поклону, дародавцима се захвалила директорка школе Бранка Зејак, која је нагласила да су чланови овог малог колектива својим радом и залагањем успели да се наметну донаторима и привуку пажњу хуманитараца.

“Захваљујући новом игралишту, наша школа постаће препознатљива у нововарошком крају, а донација је стигла на право место јер се овде школују деца са села која досада нису имала овако занимљиве садржаје за игру и рекреацију”, истакла је Зејак.

Пригодној свечаности у Божетићима поводом отварања игралишта присуствовали су и Зорица Весовић, директорка Специјалне школе у Ужицу, и Богдан Филиповић, психолог у ОШ“Живко Љујић“, који су, иначе, божетићку школу и препоручили донаторима. Подршку школи са тридесетак ђака и захвалност дародавцима упутио је и Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

škola škola u božetićima edukativno dečije igralište humanitarna organizacija "stvar srca"


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.