Без договора о откупној цени малине

rs.n1info.com 21. јун 2017. године Друштво Коментари

Izvor: Tanjug/Rade Prelić Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Малинари Србије нису успели да се договоре с представницима власти о откупној цени тог воћа, рекао је председник Асоцијације малинара Добривоје Радовић.

Малинари су у Привредној комори Србије о проблемима који имају у откупу малина разговарали са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем и представницима министарстава трговине, финансија и привреде и власницима хладњача.

"Ни после два и по сата нисмо постигли никакав договор. Представници власти тврде да на тржишту има вишка малине и да је због тога цена пала", рекао је Радовић.

Додао је да су малинари пре три дана упутили захтев председнику Србије Александру Вучићу да се и он укључи у решавање проблема, али до сада нису добили никакав одговор.

Радовић је рекао да ће малинари на седници Управног одбора Асоцијације донети одлуку о "вероватно радикалним мерама".

Он је навео да малинари траже да откупна цена малине буде 220 динара по килограму, а сада хладњачари нуде 120 динара.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је новинарима после састанка да "за пет минута није било могуће постићи договор" и да ће за десет дана поново разговарати о откупној цени малина.

Представници хладњача тврде да би били на губитку уколико би малине куповали од произвођача по цени од 220 динара јер је неизвесно по којој ће је цени они продавати пошто тек сада извозе прошлогодишњи род.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

maline otkup maline cena maline


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.