Комуналије скупље десет одсто

blic.rs ( Ж. Дулановић) 08. јун 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo И одвожење смећа скупље за десет одсто (foto: Ж. Дулановић / РАС Србија)

Комуналне услуге су у Новој Вароши поскупеле за десет одсто чиме су цене враћене на ниво из марта прошле године.

Грађани ће тако од 1. јуна воду плаћати 54,29 динара по кубику, рачунајући и ПДВ, а канализацију 13,58, док ће цена воде за привреду износити 81,44 динара. Накнада за одржавање водоводног прикључка, која укључује потрошњу од пет метара кубних, коштаће 340 динара. Коригована је и  цена услуге изношења смећа  и она сада за домаћинства  износи 5,22 динара по квадратном метру, а за привреду 7,83 динара.

Одлуку је донело Општинско веће на предлог Комуналног предузећа "3. септембар".

- Ово је био важећи ценовник до пре скоро годину и по дана, када су чланови тадашњег општинског Привременог органа цене комуналних услуга снизили за десет одсто. Оваквом нелегалног одлуком, донетом на пречац, без образложења и било какве претходне анализе, Комуналном предузећу је од стране оснивача стављена "омча око врата" јер од тада просечни месечни губици по овом основу износе преко пола милиона динара - каже директорка Комуналног предузећа "3. Септембар" Сузана Шуљагић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

voda smece cene komunalija poskupele komunalne usluge


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.