Увац - српски Колорадо

novosti.rs ( М.Нићифоровић ) 08. јун 2017. године Туризам Природа Коментари

Zlatarinfo logo Rezervat prirode Uvac (foto: Happiness mode)

Кањон реке Увац између Сјенице и Нове Вароши, који многи називају српским Колорадом и царством белоглавог супа, привлачи све више туриста из Србије, бивше Југославије и из целог света. Како истиче координатор ренџерске службе Меско Реброња, само последњег викенда маја осим више стотина домаћих туриста Парк природе "Увац" посетило је и неколико десетина странаца.

"Имали смо госте из Индије, Русије, Немачке, Швајцарске, Шпаније... Одушевљени су нетакнутом природом, белоглавим супом, укљештеним меандрима, Леденом пећином, амбијентом. Ко једном све ово види и доживи, пожели да опет дође, а на нама је да будемо што бољи домаћини у чему до сада у потпуности успевамо", истиче Реброња.

Према речима Анастазије Куликове која је на Увац дошла из Русије, лепоте Увца је гледала на телевизији и просто се заљубила. Толико сам одушевљена, посебно крстарењем кањоном и посетом Леденој пећини, да ћу сигурно доћи и идућег лета са пријатељима из Русије.

"Живим у Немачкој и већ одавно крстарим бившом југословенским републикама, видела сам много лепих места, али Увац и околина су нешто најлепше што сам видела", износи своје утиске Јована Вилова, пореклом из Ниша.

Општине Сјеница и Нова Варош последњих година велику пажњу поклањају туризму, који би у будућности могао да буде водећа привредна грана овог краја. Председник општине Сјеница Хазбо Мујовић наглашава да у искоришћаваљу туристичких потенцијала очекују и значајнију помоћ Владе Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

uvac ledena pecina kanjon reke uvac


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.