Руже за војводу

Д. Гагричић 03. јун 2017. године Друштво Коментари

Уместо корова - стигло је цвеће око белега јунаку (фото: Д. Гагричић) Уместо корова - стигло је цвеће око белега јунаку (фото: Д. Гагричић)

Цветна оаза код споменика Петру Бојовићу на градском тргу.

После три године велике бруке и немара – засађене су руже око споменика војводи Петру Бојовићу, на тргу који носи  његово име!

У петак су раскопани  ледина и коров у горњој жардињери око постамента  белега најславнијем Старовлашанину и почело сађење сезонског цвећа – салвија, кадифа и алисума, а у доњој жардињери осушене и закржљале саднице украсног шибља заменио је шимшир.

Коначно, после више апела и писама локалној власти последњих година – стигли су украси око бронзане скулптуре начелнику Врховне команде Српске војске и команданту Прве армије у пробоју  Солунског фронта крајем Великог рата.

Уколико се буде водило рачуна о одржавању цветне оазе, али и бринуло о годинама запуштеном украсном шибљу на Тргу војводе Петра Бојовића, грађани се неће стидети у каквом  је стању препознатљиви мотив града под Златаром.

Уместо корова - стигло је цвеће око белега јунаку (фото: Д. Гагричић)

Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције у Скупштини општине, каже да је цвеће из расадника „Љубисављевић“ у Пожеги стигло у жардињере на Тргу, као и испред Библиотеке и Музеја  у сарадњи  са Комуналним предузећем. Наставља  се акција да се украсе простори испред  зграда осталих  установа и предузећа, а   кућним саветима понуђено је цвеће.Очекује се, каже Грбић,  да 1. јула, у оквиру јавних радова, почне с радом екипа за одржавање зелених површина.

Уместо корова - стигло је цвеће око белега јунаку (фото: Д. Гагричић)

Неопходно је да се посебна пажња посвети чувању цветних оаза на Тргу у време одржвања „Златарфеста“, како не би  био узалудан труд и уложени новац.

Такмичења и награде 

Остаје и да се види шта ће бити  од обимног  програма и бриге о цвећу у граду, те такмичења за најуређеније баште, дворишта, балконе, терасе ресторна и хотела, што су годинама  најављивало на скупштинској говорници из  Туристичко-спортског центра „Златар“.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vojvoda petar bojović trg vojvode petra bojovica ruže vojvoda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.