Улажу милионе за више воде на Пештеру

novosti.rs ( M. Нићифоровић ) 25. мај 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Жедна стада на Пештеру / Фото М. Нићифоровић

Најављено побољшање основне инфраструктуре на Пештерској висоравни. Уговор потписали челни људи локалних самоуправа у Сјеници и Тутину.

 У реконструкцију дотрајалог пештерског водовода, изграђеног још давне 1975, а сада недовољног да подмири потребе свих житеља висоравни, посебно сточара, општине Сјеница и Тутин ће уложити по 30 милиона динара, док ће Влада Србије дати 60 милиона.

Уговор о заједничкој релизацији овог капиталног пројекта су потписали председник општине у Тутину Шемсудин Кучевић и први човек Сјеница Хазбо Мујовић, а "зелено светло" за почетак радова је дао министар пољопривреде и водопривреде Бранислав Недимовић.

- Због мраза, пуцања цеви и озбиљно оштећене водоводне мреже, прошле зиме смо имали велике проблеме са водоснабдевањем домаћинстава на Пештеру, па нам је био угрожен и комплетан сточни фонд - каже помоћник председника општине у Сјеници Есад Холић.

Слично искуство преносе и домаћини са Пештера.

- Прошле зиме смо се баш намучили и једва сачували стадо. Били смо принуђени да топимо снег и тако напојимо жедну стоку, а и сада имамо проблеме са водоснабдевањем, па се надам да ће реконструкција почети што хитније - истиче сточар из села Биоци Енвер Дацић.

Иначе, пештерским водоводом - дугачким 45 километара: од извора у Ђерекарима, до села Црвско - газдују општине Сјеница и Тутин, тако што прва именује директора предузећа, а потоња чланове Надзорног одбора.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sjenica tutin vodovod rekonstrukcija vodovoda pešterska visoravan


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.