Нова Варош: Балон хала готова до лета

Ана Вуковић 21. мај 2017. године Друштво Коментари

Балон сала на Златару Балон сала на Златару (foto: zlatarinfo.rs)

Радови на балон хали на Златару требало би да буду завршени до краја јуна, а овај посао добила је фирма „Путеви Златар“ која је доставила и најповољнију понуду.

Да се овај пројекат приведе крају помогло је Министарство трговине, туризма и телекомуникација које је подржало „Пројекат инфраструктуре” Туристичко спортског центра „Златар” са 4 милиона динара који ће, објашњава Роса Јаковљевић, директорица наше туристичке организације. Према речима Јаковљевић, ова финансијска инфузија која стиже са републичког нивоа, неће бити довољна за завршетак радова, па ће и локална самоуправа морати да определи додатна средства.

– Одељење за инвестиције ће поред 4 милиона министарства трговине и туризма издвојити још два милиона за изградњу улице ка балон хали, а у склопу те саобраћајнице биће изграђена и водоводна мрежа и постављена јавна расвета.

Општина ће изградити и канализациону мрежу и електо вод са трафостаницом у вредности од још 5 милиона – објашњава Дејан Грбић, руководилац овог одељења.

Преко ТСЦ „Златар” општина ће издвојити још милион и две стотине хиљада динара за набавку опреме као што су голови, кошеви, мрежица за тенис и одбојку…

– Оспособљавање хале у великој мери допринеће бољем позиционирању Златара на мапи спортско-рекреативног турузма. Већ се види да нас очекује узбудљиво лето, а гужву у Новој Вароши најављује и број од 2083 ноћења више у односу на април прошле године – истиче Роса Јаковљевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

balon hala izgradnja balon hale balon hala na zlataru


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.