Неисправан аутобус одложио одлазак на екскурзију

ppmedia.rs 21. мај 2017. године Друштво Коментари

Неисправан аутобус одложио одлазак на екскурзију (foto: ppmedia.rs)

Око 50 ученика осмог разреда две пријепољске основне школе, није отпутовало јутрос на екскурзију у Голубац и обилазак Ђердапске клисуре, јер је пре поласка устанвољна техничка неисправност аутобуса који је требало децу да превози.

Наиме, по 26 ученика Основне школе "Михаило Баковић" са Сељашнице и Основне школе "Душан Томашевић Ћирко" из Велике Жупе требало је да крену на тродневну екскузрију и обилазак Ђердапа.

Међутим родитељи ученика са Сељашнице који су дошли да испрате децу на пут били су непријатно изненађени када су видели у каквом се стању налази аутобус новопазарског превозника "Аурора" који је требао да вози ђаке на овај далек пут.

Према њиховим речима на каросерији возила видљиве су биле бројне рупе, уље је цурало ипод задњег дела аутобуса док су гуме биле скоз "ћелаве" па су били приморани да позову пријепољску саобраћајну полицију и затраже да се провери техничка исправност возила, након које је према тврдњама родитеља он искључен из саобраћаја.

Члан Школског одбора и један од родитеља детета које је требало да крене на пут, Славољуб Меловић, каже да је организација ексурзије поверена ваљевској агенцији "Национал" која је након спроведеног тендера доставила најповољнију понуду те да су за тродневни боравак деце родитељи морали да издвоје по 11.400 динара.

Меловић, који је био и члан тендерске комисије која је спровела поступак одабира агенције за организацију екскурзије тврди да је један од кључних услова био и да аутобус којим се ђаци буду превозили до предвиђене дестинације буде високе туристичке класе.

"Били смо затечени када смо јутрос угледали аутобус који је стигао у школско двориште, једноставно нисмо смели децу да пустимо да крену на пут пре него што дође саобраћајна полиција и утврди исправност возила за које је возач тврдио да је исправно. Испоставило се да смо били у праву јер је аутобус искључен из саобраћаја и под ротацијом спроведен на ванредни технички преглед", тврди Славољуб Меловић чију изјаву додатно поткрепљује и Војкан Кубуровић отац девојчице која је требала да крене на пут.

"Ми као родитељи који смо финансијски измирили све обавезе преварени смо, баш као и сама школа али највећу штету су претрпела деца која су са усхићењем жељно ишчекивала полазак на екскурзију", револтирано збори Војкан Кубуровић.

Два друга Павле Дукић и Анес Капиџић у глас истичу да су ноћ пред заказан полазак провели будни и жељно чекали полазак на пут и прво одвајање од родитеља. Међутим и ако видно разочарани свесни су да је једина исправна одлука била одлагање пута све остало би био ризик по њих и њихове другаре.

Иначе, како сазнајемо сличних проблема са организацијом екскурзије било је и прошле године, када аутобус такође није испуњавао одређене безбедносне и техничке захтеве, али је ипак кренуо на пут па су деца по повратку имала бројне примедбе.

У жељи да проверимо ове наводе, али и да сазнамо који су наредни кораци које ће школа на Сељаници предузети када је у питању отказивање пута за Голубац покушали смо да сазнамо од директорке школе "Михаило Баковић", Јелене Драгутиновић, али се она није јављала на наше позиве.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekskurzija neispravan autobus učenici prijepoljske osnovne škole odlozena ekskurzija otkazivanje puta za golubac


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.