Марији награда стигла из Прага

златаринфо. рс 15. мај 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Прича о успеху Марије Несторовић, објављена на нашем Порталу, стигла је до Прага. Инспирисала је Нововарошанина који живи и ради у Прагу да Марији пошаље вредну награду.

Подсећамо, Марија Несторовић, ученица V разреда Основне школе "Добросав  Добрица Рајић" из Бистрице  освојила је максималан број бодова на окружном такмичењу из историје. Осим тога, Марија је одличан ђак и вредно учи све предмете.

Средином прошле недеље, после часова, Марију је сачекало велико изненађење. Дошли су родитељи поменутог Нововарошанина, који такође живе у Прагу, и  уручили јој  лап топ рачунар. Уз то,  побринули су се да Марија одмах добије све услове за савремено учење и рад тако што су комплетирали ову награду модемом за бежични интернет са годину дана плаћеног интернета. Суптилност и нежност њихове брижљивости показао је и одабир ранца у којем ће Марија носити свој лап топ.  

Пошиљалац није желео да се објављују имана. Његова породица не  жели публицитет, јер овај гест сматрају малим знаком пажње. У разговору са оцем сазнали смо да је био ђак прве генерације осмогодишње школе у Бистрици и да редовно посећује завичај  иако деценијама живи у иностранству.

"Преносим осећање захвалности у име колектива школе, Марије и њених родитења. Поред тога што  материјална вредност награде за наше прилике није мала, изражавам посебну захвалност због снажне поруке коју овај гест шаље данашњем друштву."овим речима захвалила им се Маријина наставница Невена Јаџић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

marija nestorović poklon iz praga takmičenje iz istorije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.