Opština finansira letovanje za 50 učenika

ppmedia.rs 10. мај 2017. године Друштво Коментари

Detalj sa potpisivanja ugovora Rijad Muškić direktor hotela M i Jelena Leković direktorka Centra za socijalni rad Detalj sa potpisivanja ugovora Rijad Muškić direktor hotela M i Jelena Leković direktorka Centra za socijalni rad (foto: ppmedia.rs)

Pedesetak prvačića iz zlatarskog kraja letovaće deset dana o trošku Opštine Nova Varoš u Herceg Novom na crnogorskom primorju.

Lokalna samouprava je za ovu namenu i troškove prevoza opredelila sredstva od oko milion dinara. Ugovor o realizaciji ovog programa potpisali su u sredu Rijad Muškić, vlasnik hotela „M“ u Herceg Novom, i Jelena Leković, direktorka Centra za socijalni rad.

Od 2013. godine , dakle već petu godinu za redom loklna samouprava izdvaja novac a ovdašnji Centar za socijalni rad realizuje program letovanja za 50 prvačića iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Nova Varoš koji potiču iz porodica slaijeg materijalnog statusa.

– Program živi i svake godine interesovanje je sve veće, jer se pokazao kao jedna pre svega lepa priča koja razbija monotoniju klasičnih programa, mera, prava i usluga koji se realizuju posredstvom CSR – kazala je nakon potpisivanja ugovora direktorka Centra Jelena Leković i dodala da je za razliku od prethodnih godina, ove godine u pratnji dece pored učiteljica i predstavnika Centra biti i profesor fizičke kulture koji ima licencu za obuku u plivanju. On će biti zadužen za časove plivanja i rekreaciju dece.

Direktor hotela „M“ iz Herceg Novog, Rijad Muškić kaže da je rado izašao u susret ovoj humanoj akciji i da je na tenderu ponudio daleko nižu cenu od tržišne.

Deca će na crnogorskom primoriju boraviti od 28. juna do 7. jula.

U prethodne četiri godine novovaroški osnovci boravili su u Čanju i Bečićima. Iskustva i efekti su pozitivni, tako da će, kako tvrde u lokalnoj samoupravi, ovaj program biti nastavljen i u budućnosti jer je ovo jedan od načina pomoći porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

letovanje opština finansira letovanje deca na letovanju


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.