Нова Варош: Почео са радом портал „Сова”

Ana Vukovic 06. мај 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo SOVA - Spontano Okupljena Varoška Akademija

Портал „СОВА”, чија је идеја ширење културе и демократије, нова је звезда на медијском небу нашег малог града. Овај пројекар покренули су професор српског језика Данка Ивановић, програмер Ђорђе Василић, дипломирани инжењер машинства Душко Мандић, и дипломирани филозоф Срећко Гујаничић.

– Наш идеал је Атина – град држава, међу чијим зидинама су и култура и демократија нашле уточиште. И наравно, мудрост.

Због тога смо изабрали сову за свој заштитни знак, јер је симбол мудрости. И демократије, пошто се група сова не зове „јато”, већ „парламент”. И уједно је скраћеница за дужи назив нашег Портала – Спонтано Окупљена Варошка Академија – пише у уводној речи овог портала.

Пред читаоцима „Сове” наћи ће се колумне, ставови, репортаже, путописи, интервјуи, уметнички текстови, текстови о здравом животу, фото-приче…

– Сматрамо да у Новој Вароши има места за портал, који ће се бавити културом на један мало другачији начин. Не планирамо да се бавимо дневним темама и дневном политиком, јер сматрамо да је то довољно добро покривено од стране Златар инфо портала и Варошких новина – објашњава Ђорђе Василић и додаје да ће „Сова” објављивати виђења позоришних представа, филма, литературе, музике (концерата, бендова, албума, итд), текстове о технологији, а вероватно ће се дотицати и политике.

Портал СОВА се налази на адреси sova.rocks а позивамо вас и да лајкујете њихову фејсбук страницу facebook.com/sova.rocks

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sova


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.