Инструмент грађанског питања – моје право да знам

25. април 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Развојни центар за младе из Београда организоваће 26 – 29. априла 2017. на Златару обуку за 24 полазника “Инструмент грађанског питања – моје право да знам“, као прву активност у оквиру истоименог пројекта.

 Поред низа еминентних стручњака који ће радити са полазницима, са учесницима скупа разговараће и председник Скупштине општине Нова Варош, Никола Јелић, како би директно поделио искуства из рада органа локалне власти са младима.

Пројекат „Инструмент грађанског питања – моје право да знам“ реализује се у периоду март–јун 2017. године, уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе. Фокусиран је на повезивање младих људи са локалним институцијама, указујући им детаљно како систем функционише, а све зарад тога да би постали активни појединци у друштву. Овог пута, акценат је стављен на рад локалних скупштина, као највиших представничких тела на локалном нивоу, а одабрани млади људи ће током пројекта учити о изборном процесу, успостављању и одржавању контакта са изабраним представницима, могућностима утицаја на институције како би у већој мери одговориле на потребе и приоритете грађана.

Идеја пројекта је да оснажи 24 студента друштвено-хуманистичких наука, како би у будућности наставили да делују у свом окружењу и подижу свест вршњака о томе шта је заправо „воx попули“. Стога ће након уводног семинара уследити посете локалним скупштинама, вршњачке радионице у местима из којих полазници долазе, као и заједичка посета Народној скупштини Републике Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

Oznake: razvojni centar za mlade instrument gradjanskog pitanja moje pravo da znam obuka za mlade


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.