Инструмент грађанског питања – моје право да знам

25. април 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Развојни центар за младе из Београда организоваће 26 – 29. априла 2017. на Златару обуку за 24 полазника “Инструмент грађанског питања – моје право да знам“, као прву активност у оквиру истоименог пројекта.

 Поред низа еминентних стручњака који ће радити са полазницима, са учесницима скупа разговараће и председник Скупштине општине Нова Варош, Никола Јелић, како би директно поделио искуства из рада органа локалне власти са младима.

Пројекат „Инструмент грађанског питања – моје право да знам“ реализује се у периоду март–јун 2017. године, уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе. Фокусиран је на повезивање младих људи са локалним институцијама, указујући им детаљно како систем функционише, а све зарад тога да би постали активни појединци у друштву. Овог пута, акценат је стављен на рад локалних скупштина, као највиших представничких тела на локалном нивоу, а одабрани млади људи ће током пројекта учити о изборном процесу, успостављању и одржавању контакта са изабраним представницима, могућностима утицаја на институције како би у већој мери одговориле на потребе и приоритете грађана.

Идеја пројекта је да оснажи 24 студента друштвено-хуманистичких наука, како би у будућности наставили да делују у свом окружењу и подижу свест вршњака о томе шта је заправо „воx попули“. Стога ће након уводног семинара уследити посете локалним скупштинама, вршњачке радионице у местима из којих полазници долазе, као и заједичка посета Народној скупштини Републике Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

razvojni centar za mlade instrument gradjanskog pitanja moje pravo da znam obuka za mlade


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.