Uprava za agrarna plaćanja objavila je Pravilnik kojim se propisuju uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje za krave i uzgoj teladi za tov. Svi zainteresovani zahteve mogu da podnesu do 30. septembra 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja objavila je Pravilnik, kojim se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave i uzgoj teladi za tov. Uz Pravilnik zainteresovani mogu da preuzmu i obrazac Zahteva za ostvarivanje podsticaja, koji možete da pronađete ispod teksta.

Ko i kako može da konkuriše?

Pravo na podsticaje imaju nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici i druga pravna lica koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pravo na subvencije ostvaruje se za oteljene krave, jednom u toku godine za isto grlo, na osnovu zahteva koji se podnosi Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Upravi za agrarna plaćanja.

Prijavljivanje od 15. aprila do 30. septembra

Prijave se podnose od 15. aprila do 30. septembra ove godine i to za krave oteljene u periodu od 1. septembra 2016. do 31. avgusta 2017. godine. Kako piše u Pravilniku, u izuzetnim slučajevima u 2017. godini pravo na podsticaj mogu da ostvare i poljoprivrednici čije su krave oteljene između 1. januara i 31. avgusta 2017. godine.

Ovde možete preuzeti zahtev za ostvarivanje podsticaja.

Oznake: podsticaj krave i tov teladi pravo podsticaja prijave za podsticaj


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.