ЕПС апелује на социјално угрожене да се пријаве за бесплатне киловате

rts.rs 22. април 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo EPS (foto: n1info.com)

"Електропривреда Србије" је позвала социјално угрожене грађане да се пријаве за бесплатне киловат-сате и навела да је несрећа у селу Глоговица на најтежи начин показала колико је опасно неовлашћено прикључење и коришћење електричне енергије.

Запослени у "Електропривреди Србије" саосећају са породицом из села Глоговица којој су двоје најмилијих настрадали у трагичној несрећи од струјног удара, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

ЕПС подсећа све социјално угрожене грађане да имају могућност да бесплатно добију одређену количину електричне енергије на основу Уредбе о енергетски угроженом купцу, коју је донела Влада Србије.

Потребно је да се грађани пријаве служби социјалне заштите у својој локалној самоуправи.

Електропривреда Србије нема законско овлашћење да одређује нивое социјалне угрожености грађана, нити да самовољно одређује ко има право на бесплатне киловат-сате.

На основу уредбе о енергетски угроженом купцу, умањење рачуна за електричну енергију у 2016. години користило је у просеку 48.000 домаћинстава месечно.

Око 90 одсто енергетски угрожених купаца остварује максималан попуст од 2.071,4 динара или попуст у висини рачуна.

Ова трагедија нас опомиње да поред тога што представља кривично дело самовласно прикључење на електричну мрежу угрожава безбедност и здравље људи и може да доводе до најтежих последица - губитка људског живота, наведено је у саопштењу ЕПС-а.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

eps besplatni kilovati socijalno ugroženi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.