Sa „fićom“ na put oko sveta

uziceoglasnatabla.com (Dunja Starčević) 18. април 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Marko Lazović sa " fićom " (foto: Dragan Karadarević)

Dok njegovi vršnjaci sanjaju o novcu, lagodnom životu i luksuznim automobilima, osamnaestogodišnji Marko Lazović uveliko vozi „fiću“, i svakodnevno privlači pažnju mnogih Užičana. Auto je dobio kao poklon za punoletstvo od svog strica, što je jedan od razloga zbog kojeg je naročito emotivno vezan za njega.

Za sadašnji izgled “fiće” zaslužan je Markov stric Ratomir, koji ju je kupio kako bi sa nje skidao delove za svoje ostale “fiće”. Dugo godina je stajala u dvorištu, niko je nije vozio, i činilo se da je samo pitanje dana kada će se naći na otpadu.  Te davne 1999. godine, stric je ipak odlučio da pokuša da napravi nešto ozbiljnije od nje. Marko kaže da je u radionici bila gotovo pet godina, zbog obaveza na poslu, i nedostatka vremena za rad.

Sa „fićom“ na put oko sveta

“Većina ljudi me pita koliko je “fića” plaćena, ili koliko je novca uloženo u nju. Ovde nije stvar u tome, već u činjenici da je uloženo dosta rada, truda, znanja, i pre svega ljubavi. Tako je 2006. godine stigla i zaslužena nagrada za najlepši automobil domaće proizvodnje na “Tuning Stayling Show- u”. Uživala je u tadašnjoj slavi, sve do 2010. godine, kada je zbog nepažnje drugog, pretrpela oštecenje,  zbog kojeg je opet dugo vremena bila u garaži. Prošle godine smo odlučili da se ozbiljno pozabavimo sa njom, i vratimo joj stari  sjaj. Za taj poduhvat je takođe zaslužan moj stric, a ja sam pomagao koliko sam umeo i mogao,” priča Marko.

Sa „fićom“ na put oko sveta

Još od malih nogu, Marko je mnogo vremena provodio pomažući stricu u radionici. On mu je se odužio na najlepši mogući način, poklonivši mu “fiću” za osamnaesti rođendan.

Sa „fićom“ na put oko sveta

“ “Fića” je duplo starija od mene, i kada sam imao samo tri godine, učestvovao sam u radovima na njoj, tako što sam čekićem lupao po zadnjim blatobranima. Jednostavno, odrastao sam uz nju, i uz sve faze kroz koje je prošla. Zato je ovo bio definitivno najlepši poklon koji sam ikada dobio, i neizmerno sam zahvalan stricu zbog toga.“

Sa „fićom“ na put oko sveta

Mnogo Markovih vršnjaka danas mašta isključivo o brzim, luksuznim automobilima. To nije slučaj sa njim. Mada je kod nas sistem vrednosti više nego uzdrman, Marko je izuzetno ponosan na svoju “fiću”, naročito zbog toga što privlači pažnju mnogih Užičana.

“Svi reaguju sa velikim oduševljenjem, i gde god se pojavim sa njom, ostavlja lep utisak. Na žalost, u današnje vreme, većinu ne samo mojih vršnjaka, već i starijih ljudi, sramota je da voze “fiću”. Ja posmatram to ipak malo drugačije. Ponosan sam što vozim nešto sto je veoma retko i čemu je posvećeno dosta ljubavi i truda.  Ona je ipak nešto vise od običnog auta. Nešto sto se voli, poštuje i ceni,” ističe Marko.

Sa „fićom“ na put oko sveta

Mada ima i onih koji potcenjuju mogućnosti malog “fiće”, Marko ističe da su njegov stric i on spremni da sa ovom limuzinom krenu i na put oko sveta. Na žalost, trenutno nemaju finansijskih sredstava za taj poduhvat. Ipak, on kaže da nikada neće odustati od te ideje, i velike ljubavi prema ovom vremešnom automobilu.

Sa „fićom“ na put oko sveta

Sa „fićom“ na put oko sveta

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

fića fiča poklon za punoletstvo


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.