Отворен текстилни погон компаније Линк

danas.rs (R. Popovic) 16. април 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Локално предузеће ЛИНК отворило је у Новој Вароши текстилни погон у коме је запослено педесетак жена. Оне су ангажоване на пословима услужног шивења радне одећечији је пласман на европско тржиште обезбедила партнерска компанија “Trendtex” из Пријепоља.

У модерном погону површине око 130 квадратних метара, смештеном у Улици Николе Тесле 3, пре неколико дана успешно је почела производња. Инсталиране су нове шиваће машине и остала опрема, у коју је инвеститор уложио више од 3.000.000 динара, а 46 жена различите старосне и образовне структуре прошле су одговарајућу обуку или већ имају кројачког искуства.

“Конфекцијску производњу покренули смо у сарадњи са партнерима који су већ преко две деценије успешни у овом послу. Са њима смо склопили уговор на две године, са бизнис планом да у прва три месеца одрадимо лон послове на 11.200 одевних јединица. Реч је углавном о медицинским прслуцима, мантилима, панталонама и блузама, а у мањој мери биће заступљено шивење кухињских кецеља и крпа”, каже Данило Пауновић, директор ЛИНК-а.

Он истиче да ће се производња одвијати у две смене и у законски прописаним условима рада.

“Запослене су уредно пријављене, а редовну месечну зараду добијаће по учинку и у зависности од остваривања норме. Зараде неће бити мање од минималне, а ни веће од око 38.000 динара”, додаје Пауновић.

Уколико планирана динамика испоруке робе поштована, пословодство ЛИНК-а у перспективи очекује повећање обима производње искључиво извозно оријентисане. То ће, кажу, захтевати проширење капацитета и отварање нових радних места. Значајно је и то што ће она бити резервисана за припаднице женског пола које теже долазе до посла, дуже чекају на запослење и предњаче на подугачкој евиденцији локалног тржишта рада.

“Данас је наћи посао привилегија. Утолико сам задовољнија што имам радно место, а ускоро и редовна примања. Услови рада су нам одлични, машине нове, полако се уходавамо. Неке од жена већ имају шнајдерског искуства, има и пар нас које смо занат испекле у сличним погонима у Сјеници, али сада ће нам бити лакше јер радимо у свом граду и за послодавце који су наши суграђани”, каже Нада Лојаничић (41), једна од педесетак нових упосленица Линка, фирме која, иначе, у протеклих десетак година успешно пословала у области каблов

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

pogon kompanije link otvoren tekstilni pogon tekstilni pogon nova varoš


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.