Угашен пожар у солитеру на Браношевцу

Златаринфо (Д. Гагричић) 28. март 2017. године Друштво Коментари

Срећа у несрећи – дим благовремено уочен и позване екипе Срећа у несрећи – дим благовремено уочен и позване екипе (foto: Д. Гагричић)

Брзом интервенциојом спречено ширење ватре у стану друге зграде стамбеног блока у Улици Филипа Вишњића.

Брзом интервенцијом комшија, ватрогасаца и радника Електродистрибуције  у уторак је иза поднева спречено  ширење ватре са шпорета у стану  на 4. спрату у Улици Филипа Вишњића 16 на Браношевцу, изнад маркета „Кулина“. 

Комшинка је испред поднева осетила мирис сагоревања масти и видела дим кроз отворени прозор кухиње стана број 18  и алармирала мали број станара, који се у том часу затекао у згради са 32 стана. Позвани су ватрогасци  и радници Електродистрибуције, који су искључили струју , док су уклоњена возила испред зграде  и на улици, како би се омогућио несметан прилаз ватрогасним колима.

Комшије су развалиле врата закључаног стана и после неколико покушаја пробиле се кроз дим до места пожара. Убрзо су стигли и ватрогасци са апаратима и цревима за воду.Мало је недостајало, кажу, да ватра ухвати завесу и висећу куњињу. Није било повређених, а причињена је мања материјална штета.

Увиђај су обавиле екипе МУП и противпожарног инспектора.

Несрећна је оконост да у петоспратној згради у кућиштима водоводних инсталација одавно нема црева, а недостају и противпожани апарати?!? Возачи не поштују упозорења да не паркирају кола испред трафостанице и на више места затварају  противпожарни пут возила око зграде.

Упозорење станарима на опрез: пре напуштања стана провериоте да ли су искључени електрични уређаји и да ли сте кључ ( и број телефона) оставили код комшија.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

požar soliter na branoševcu ugašen požar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.