У три дана 14 пожара, повређене две особе

blic.rs ( Ж. Дулановић) 25. март 2017. године Друштво Коментари

Pozar u okolini Nove Varoši Фото: Р. Прелић / РАС Србија

У селима код Нове Вароши у протекла три дана било је чак 14 пожара на отвореном, а две старије особе задобиле су лакше повреде приликом покушаја да угасе ватру.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације због тога апелују на мештане да не пале ватру током пролећних радова у пољу, а надлежни упозоравају да ће против несавесних појединаца бити предузете све законом прописане мере.

Трава и ниско растиње горели су на преко 40 хектара. Ватра је на више локација стигла до викендица, кућа и индустријских објеката, али су ватрогасци брзом интервенцијом успели да је зауставе и да спрече штету већих размера.

- Ово је огроман број пожара за ватрогасну јединицу наше формације. Све три екипе су готово даноноћно биле на терену. На жалост у селима су углавном остали стари, па ватрогасцима, осим виновника пожара, често нема ко да притекне у помоћ - каже командир ватрогасне јединице у Новој Вароши Југослав Милетић.

У марту су забележена чак 23 пожара, а овако велики број пролећних пожара не памте ни најстарији ватрогасци. Сви пожари су се догодили у 4-5 дана, па су малобројне ватрогасне екипе често морале да јуре са паљевине на паљевину у дотрајалим камионима -цистернама и теренским возилима.

Надлежни кажу да је ватра на свим локацијама букнула непажњом мештана током обављања пољопривредних радова.

- У опустелим селима све је више непокошених ливада и имања која зарастају у ниско растиње због чега ће опасност од пожара сваке године бити све већа - упозорава начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Радивоје Бујишић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

požar požar u novoj varoši


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.