Паре за девет медија

Д. Гагричић 14. март 2017. године Друштво Коментари

Нова Варош Нова Варош (foto: Драгољуб Гагричић)

Трочлана комисија предложила расподелу три милиона динара, а одлуку ће донети председник општине.

Девет медија - новине, радио и ТВ станице и портали, од 18, колико их је учествовало на зимус расписаном конкурсу, добиће три милиона динара из буџета општине Нова Варош намењених јавном информисању. 

Комисија је, према незваничним резултатима, у уторак предложила расподелу средстава: 900.000 динара за „Варошке новине“, 700.000 за ТВ Прибој, по 350.000 Радио-Златару и Гласу западне Србије из Чачка, 250.000 за ПП медија из Пријепоља, 200.000 за ТВ „Мелос“ из Краљева, по 100.000 Агенцији „Бета“ из Београда и ТВ „Екран Санџак“ из Новог Пазара, а 50.000 динара за Удружење слепих и слабовидих из Ужица. Коначну одлуку донеће председник општине.

У комисији за спровођење поступка доделе финансијских средстава из буџета СО Нова Варош у 2017. години за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања били су представници новинарских удружења – Биљана Кузмановић из Ужица и Владимир Илић из Чачка и Милинко Шапоњић, члан Општинске управе.

Као и у сличним приликама, чула су се прва реаговања, углавном незадовољства на предложене суме, али и чуђења на „кључ расподеле“ и како су се на списку нашли неки медији за које овде мало ко зна. Негодује се и што ће паре добити они који „с мене на уштап“ покривају нововарошку општину, површно обрађују теме, углавном биране по свом нахођењу, а занемарују читаве делатности и области живота.

Више појединости сазнаће се из решења о додели средстава и образложења зашто су поједини пројекти прихваћени.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.