Радио Београд дариваo књиге

ppmedia.rs ( A. Ровчанин ) 24. фебруар 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Ђаци са уредником акције Књига солидарности Михаилом Шћепановићем

Обогаћене библиотеке основних школа у Новој Вароши и Акмачићима.

Програмска акција „Књига солидарности“ Радио Београда допунила је са 1200 наслова лектире и белетристике оскудне библиотеке у ОШ „Живко Љујић“ у Новој Вароши и ОШ „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима.Након пригодног културно уметничког програма у извођењу основаца донатору се захвалио директор школе Ристо Поповић.

На светковини књиге, у петак су ђаци и просветари школе „Живко Љујић“ у Новој Вароши дочекали госте из Београда богатим културно-уметничким програмом. Чланови школске драмско рецитаторске секције говорили су песме Владислава Петковића Диса, Милутина Бојића, извели одломак из дела Јазавац пред судом. Казивали записе из књиге Старовлашка умовања новинара Драгољуба Гагричића. Млади песник Харис Долмагић ученик 8. разреда написао је песму посвећену Радио Београду.

Радио Београд дарује књиге

Водећи се крилатицом „Имамо дар за даривање“, уз помоћ донатора, „Књига солидарности“ већ 45 година опрема библиотеке широм земље. Ово је трећи пут да најстарија програмска акција Радио Београда стиже у Нову Варош. Својевремено је даривала књиге школама у Негбини и Божетићима.

– Определили смо се за Нову Варош зато што дужи низ година нисмо долазили и обилазили овај крај.Поклонили смо више од хиљаду књига, углавном се ради о школској лектири и белетристици и стручној литератури – каже уредник програмске акције Књига солидарности, Михаило Шћепановић.

Радио Београд дарује књиге

Основна школа Живко Љујић једна је од ретких школа на подручију Златиборског округа која се бавила издавачком делатношћу. Свој књижни фонд недавно је обновила уз помоћ Министарства просвете а ова донација додатно ће употпунити садржај библиотеке.

– Овај поклон пуно значи зато што библиотека има своју душу од када је кренула са радом школа. Књижни фонд стално се обнавља,а ово ће додатно мотивисати наставнике и учитеље да и даље наставе да читају и да се друже са књигом – истиче директор ОШ Живко Љујић, Ристо Поповић.

Радио Београд дарује књиге

У знак захвалности за неговање традиције, Савез потомака ратника Србије 1912 – 1920 уручио је споменицу уреднику акције Књига солидарности.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

knjige na dar radio beograd obogaćene biblioteke o.š.nova varoš o.š.akmačići


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.