Struja podzemno a voda vazdušno stiže u dom porodice Bjelić

ppmedia.rs 03. фебруар 2017. године Друштво Коментари

Dovitljive komšije Stanko Brajović i Ljubiša Bjelić Dovitljive komšije Stanko Brajović i Ljubiša Bjelić (foto: ppmedia.rs)

U dom Ljubiše Bjelića meštanina novovaroškog naselja Šanac struja stiže podzemnim putem, dok pijaću vodu u svoj dom dobija iz vazduha.

 Naime, ovaj pedesetogodišnjak na neobičan način morao je da se snalazi u hladnim zimskim danima da bi za sebe i svoju porodicu obezbedio vodu. Nakon debelog minusa koji je ceo zlatarski kraj okovao već više od dva meseca, gradska komunalna voda zaledila je duboko pod zemljom van Ljubišinog doma pa je on uz pomoć komšije i radnika JKP “3septembar“ uspreo da pronađe rešenje za ovaj problem i to ni manje ni više nego da je u svoju kuću dovede kako kaže vazdušnom linijom.

Drugi dan Božića voda u kući Bjelića je zaledila. Bezuspešan je bio svaki pokušaj komšija i radnika ovdašnjeg Komunalnog preduzeća da se probije led i omogući normalno snabdevanje vodom ovoj porodici. Kako je jedan deo ulice imao vodu i sistem nije bio zaleđen onda je Ljubišin, komšija Stanko došao na ideju da se ona sprovede iz njegove do Ljubišine kuće uz pomoć creva ni manje ni više nego vazdušnom linijom.

– Nošenje vode kantama postala je prava muka, pa sam od komšije Stanka koji živi 20 tak metara od mene sproveo crevo do svoje kuće. Nakon što smo skinuli ventil i slavinu pozvali smo radnike komunalnog preduzeća koji su ceo sistem prespojili i preko bandera od ulične rasvete omogućili mi da u ovim zimskim danima imam vodu – ističe Ljubiša Bjelić i dodaje da je neizmerno zahvalan komšiji Stanku koji je prvi pritekao u pomoć.

Dovitljive komšije Stanko Brajović i Ljubiša Bjelić (foto: ppmedia.rs)

Naselje Šanac slovi za jedno od najsložijih u zlatarskom kraju kada su međuljudski odnosi u pitanju pa tako za Stanka Brajovića nije bilo dileme ni jednog trenutka da li komšiji da omogući vodovodni „priključak“ iz svog doma, kaže da je bila situacija obrnuta da bi to i njemu Ljubiša omogućio.

– Čim sam video komšiju kako po celi dan nosi vodu i komunalce kako bezuspešno pokušavaju da probiju led morali smo pronaći neko rešenje. Veliki je mraz bio i voda neće „odkraviti“ do proleća sasvim sigurno – zbori dovitljivi Stanko.

Kako bi sprečili da voda u crevu tokom noći ne zaledi ona je non stop morala biti uključena tako da su i ovu „opasnost“ složni meštani rešili, a za eventualno visok račun nadaju se da će lokalna vlast imati sluha i osloboditi ih plaćanja. Ovaj izum kažu neće patentirati.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dobre komšije voda vazduhom


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.