Две и по деценије "Путева Златар" (видео)

glaszapadnesrbije.rs 26. децембар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Војко Пурић (foto: ZoomUE)

Предузеће "Путеви Златар", обележило је две и по деценије постојања. Само ове године уграђено је више од 30.000 тона асфалта на путевима широм западне Србије.

Власник предузећа Војко Пурић, истиче да радило добро, брзо и квалитетно, као и да је ово велика заслуга његових радника и сарадника.

"Протекле године смо изводили радове у Чајетини, Прибоју, Пријепољу, Новом Пазару, Сјеници, а сада смо добилио посао и у Ариљу. Радимо на све стране. Предузетник сам 41 годину. У мојој фирми, путевима и угоститељском објекту запослено 124 људи", рекао је Пурић.

Председник општине Нова Варош Радослав Васиљевић, подсећа да је актуелно руководство, на власт дошло пре три месеца и да су за то време асфалтирали 1,6 километара пута на деоници Нова Варош - Божетићи, као и локални пут према Бријачу.

"Урадили смо доста започетих радова пре зиме. За наредну годину из буџета опредељена су значајна средства за реконструкцију и поправку путева и улица на градском и сеоском подручју", објашњава Васиљевић.

Он је рекао да ће за сваки пут, који се буде радио, бити вршена строга контрола од стране надзорних органа.

Председник општине Сјеница Хазбо Мујовић, каже да је на подручју те општине ове године асфалтирано 10 километара саобраћајница.

"Оно што смо планирали, 97 одсто смо остварили. Имали смо изванредну сарадњу са извођачима, финансијска средства која су недостајала у буџету, извођачи су надокнадили учешћем, то смо регулисали одложеним плаћањем. До краја зиме исплатићемо сва дуговања", навео је Мујовић, додајући да је предузеће "Путеви Златар" добило све тендере у тој општини и да су све послове завршили квалитетно и у предвиђеном року.

Према његовим речима за наредну годину буџетом је опредељено 168 милиона динара, од тога око 40 милиона је за враћење дуга, а од преосталих око 120 милиона радиће се путеви у свих 11 месних заједница.

Туризам на Златару у успону

Поред предузећа "Путеви Златар", у власништву Пурића је и туристички комплекс "Златарски бисери".

Он је за пролеће најавио градњу још једног хотела са 190 лежајева, додајући да је Златар место нетакнуте природе и да сви треба да диђу и виде ове изузетне природне лепоте.

"Туризам и пољопривреда су две профитабилне гране, од којих општина Нова Варош може да живи", истакао је Пурић.

"За само годину дана показали смо како треба да функционише један угоститељски објекат, као што је хотел "Златарски бисери", каже директор хотела Ивана Новаковић, истичући да се Златар полако враћа на мапу туристичких дестинација Србије

Она истиче да се за новогодишње празнике тражи место више, јер су за само два дана распродали четвородневне аранжмане.

"Велико интересовање влада и за наше аранжмане у јануару и фревруару, надам се да ћемо тако наставити током целе године. За сада функционише горњи део ски стазе. Поред Копаоника, ми смо успели да пустимо скијалиште у рад пре две недеље", закључила је Новаковић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ivana novaković vojko purić zlatarski biseri putevi zlatar rade vasiljevic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.